lørdag 10. oktober 2015

Topp 10 den tiende - Topp 10 science fiction-filmer / TV-serier

Da var det denne tiden igjen. I dag skal det handle om filmer og TV-serier i sjangeren science fiction. Jeg synes det er en veldig interessant sjanger, og det er veldig mye bra i den. Her kommer mine topp 10 filmer og TV-serier i science fiction-sjangeren:

1. The Martian
Mark Watney (Matt Damon) er en av seks astronauter som er på oppdrag på Mars. Dessverre blir de overrasket av en fryktelig storm, og må derfor dra hjem igjen til Jorda før oppdraget var over ellers kan romskipet deres velte. Mens de beveger seg mot romskipet blir Mark truffet av noe som kommer flyvende, og de andre tror han er død og reiser fra ham. Det viser seg at Mark overlevde, og nå må han overleve alene på Mars inntil han kan bli reddet, og det er tre-fire år til. Det vil si, hvis han i det hele tatt får varslet om at han er i live.

Jeg så The Martian på kino med pappa i går, og den var fantastisk. Filmen er basert på Andy Weirs bok med samme navn. Filmen var aldri kjedelig, og det var kjempeinteressant å se hvordan Mark greide å overleve så lenge alene på Mars som han gjorde. Dette er muligens den første filmen som har fått meg til å gråte gledestårer, og jeg kunne ikke slutte å smile da vi gikk fra kinoen.

2.  Sense8
Åtte helt forskjellige mennesker fra hele verden finner ut at de har en helt spesiell tilknytning til hverandre. De kan plutselig "besøke" hverandre, det vil si at de er både hos seg selv og hos den de besøker, eller de kan sette seg selv inn i en annens situasjon, de kan hjelpe hverandre ut av situasjoner den andre ikke taklet. Men dette er ikke alt, noen er på jakt etter dem. Er de egentlig trygge? Og hva er det som har skjedd med dem?

Sun Bak (Doona Bae), Will Gorski (Brian J. Smith), Riley Blue (Tuppence
Middleton), Kala Dandekar (Tina Desai), Capheus (Aml Ameen), Nomi
Marks (Jamie Clayton), Wolfgang Bodganow (Max Riemelt) og Lito Rodriguez
(Miguel Ángel Silvestre)

Sense8 er utrolig spennende, og den er aldri kjedelig. I tillegg har serien et helt utrolig persongalleri, som inneholder alle typer personer. De er alle forskjellige, og de har sine gleder og sorger. Det er utrolig spennende å se hvordan disse åtte menneskene reagerer på det som skjer dem, og hvordan de reagerer på hverandre.

3. Firefly og Serenity
Det er et godt stykke inn i fremtiden. Jorda er ubeboelig, og menneskeheten har spredd seg rundt i universet. For noen år siden var det en forferdelig krig mellom Alliansen og Resistansen (Browncoats), og kaptan Malcolm Reynolds (Nathan Fillion) var på den tapende siden. Nå styrer Alliansen over alt, og Mal og crewet hans gjør alt de kan for å holde skipet sitt, Serenity, i lufta, både lovlig og ulovlig.

Jayne Cobb (Adam Baldwin), Kaylee Frye (Jewel Staite), Sheperd Book
(Ron Glass), Simon Tam (Sean Maher), Inara Serra (Morena Baccarin),
Malcolm Reynolds (Nathan Fillion), Zoë Washburne (Gina Torres),
Hoban "Wash" Washburne (Alan Tudyk) og River Tam (Summer Glau)

Firefly og den tilhørende filmen Serenity er fantastiske. Dette er science fiction på sitt beste. Med geniale karakterer og spennende historier er dette en serie og film man ikke glemmer med det første. Dessverre har Firefly kun én sesong... De beste seriene, er de som blir avsluttet/kansellert alt for tidlig... 


4. Doctor Who
Jeg har skrevet så mye om Doctor Who her, så nå burde det vel ikke være en overraskelse at jeg har den med denne gangen også. Serien handler om en mann kalt The Doctor. Han er en Time Lord, og med hjelp av mennesker han reiser sammen med, redder han verden.

The Doctor (William Hartnell, Patrick Troughton, Jon Pertwee, Tom Baker,
Peter Davison, Colin Baker, Sylvester McCoy, Paul McGann, John Hurt (ikke
på bildet), Christopher Eccleston, David Tennant, Matt Smith og Peter Capaldi)

Doctor Who er en av mine absolutt favorittserier. Serien er rett og slett genial, og de kan gjøre akkurat hva de vil med den, og det funker. Doctor Who kan være skummelt, trist, morsomt, romantisk, historisk, science fiction-aktig og mye mer, og alt funker. Nå sendes sesong 9, og de to episodene jeg har sett så langt er fantastiske. 

5. Dollhouse
I en nær fremtid har noen laget teknologi som kan fjerne en persons personlighet og erstatte den med en ny. The Dollhouse jobber med å leie ut actives, mennesker uten personlighet, til dem som har nok penger til å betale for det. De kan da få hvem de vil, men er dette egentlig riktig?

FBI-agent Paul Ballard (Tahmoh Penikett), Victor (Enver Gjokaj), Echo
(Eliza Dushku) og Sierra (Dichen Lachman), Topher Brink (Fran Kranz),
Adelle DeWitt (Olivia Williams) og Boyd Langton (Harry Lennix)

Dollhouse er en veldig creepy serie, og den er veldig moralsk vanskelig. Vi får historien fra så mange sider, og det gjør det vanskelig å si hva som er riktig og galt. Man heier på folk på alle sider, og det er ikke mulig å si hva som kommer til å skje. Serien overrasket meg flere ganger, og den er egentlig ganske genial. Virkelig verdt å se. Synd at den bare har to sesonger.

6. Interstellar
En plantesykdom holder på å ødelegge verdens avlinger, og for å redde menneskeheten, får tidligere NASA-pilot Cooper (Matthew McConaughey) tilbud om å være med på en ekspedisjon ut i verdensrommet for å finne en beboelig planet. Målet er et planetsystem som går i bane rundt et sort hull, og for å komme dit må de gjennom et ormehull. Hvordan kommer det til å gå?

Det er en stund siden jeg så Interstellar, men jeg husker fortsatt hvor godt jeg likte den. Den er utrolig spennende, og selv om det er mye vitenskapelig snakk, er den ikke kjedelig. Matthew McConaughey gjør en fantastisk jobb som Cooper. Dette er rett og slett en veldig spennende film.

7. Torchwood
Torchwood er en spin off av Doctor Who, og serien handler om Captain Jack Harkness (John Barrowman) og teamet hans, Torchwood. De er en organisasjon som jobber for å hindre en invasjon fra verdensrommet.

Toshiko Sato (Naoko Mori), Ianto Jones (Gareth David-Lloyd), Jack Harkness
(John Barrowman), Martha Jones (Freema Agyeman), Gwen Cooper (Eve
Myles) og Owen Harper (Burn Goram)

Torchwood er en mer voksen versjon av Doctor Who-universet. Torchwood-teamet holder til i Cardiff, og derfra bekjemper de romvesner. Serien er kjempespennende, og jeg liker karakterene veldig godt. Det kan være forvirrende å se serien hvis man ikke har sett Doctor Who, men den er virkelig verdt å se.

8. Star Wars
Vel, hvem vet vel ikke hva Star Wars handler om. Filmene handler om kampen mellom det gode og det onde, Jediene og Sithene. I de tre første, som egentlig ble laget sist, følger vi Anakin Skywalker, og i de tre siste, som originalt ble laget først, følger vi Luke Skywalker og Leia Organa.


Star Wars er "den store" innenfor science fiction-sjangeren, så selvfølgelig måtte Star Wars med på denne lista. Disse filmene er fantastiske, og det er en veldig spennende historie. I tillegg kommer det nå ut tre filmer de neste årene, og jeg gleder meg utrolig mye til den første kommer nå i desember. Kan ikke vente!!

9. Ender's Game
Jorda holder på å bli invadert av en alien rase kalt buggers. Menneskeheten rekrutterer de smarteste barna som er født, og de skal trene for å bli piloter og strateger. Andrew "Ender" Wiggin (Asa Butterfield) er en av dem, og det er ham vi følger i denne filmen. Kan han og de andre barna på Battle School redde menneskeheten?

Ender's Game er basert på Orson Scott Cards bok med samme navn. Jeg elsket boka, og filmen er også utrolig god. Det er spennende å følge Ender på Battle School, og settingen er kjempekul. Jeg synes Battle School høres utrolig interessant ut, og måten de trener på er skikkelig kul. I tillegg ender historien med en skikkelig plot twist. Jeg så virkelig ikke den komme.

10. Star Trek
"Space: the final frontier. These are the voyages of the starship Enterprise. Its five-year mission: to explore strange new worlds, to seek out new life and new civilizations, to boldly go where no man has gone before."

Slik starter hver episode av den originale serien av Star Trek. Serien handler om reisene til romskipet Enterprise og dets mannskap med Captain Kirk (William Shatner) i spissen. 


Star Trek er, som Star Wars, en av klassikerne innenfor science fiction. Det er laget to serier og utallige filmer fra dette universet. Selv har jeg bare sett noen episoder av den originale serien fra 60-tallet. Jeg liker serien veldig godt, og det var gøy å se hvor karakterer som Spock (Leonard Nimoy) kommer fra. 

Det var alt for denne gang. 

Har du noen favoritter innenfor science fiction-sjangeren?

- Anna

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar