lørdag 9. januar 2016

City of Glass av Cassandra Clare

Tittel: City of Glass
Forfatter: Cassandra Clare
Serie: The Mortal Instruments #3
Sider: 492
Sjanger: Fantasy
Handling:
Amid the chaos of war, the Shadowhunters must decide to fight with the vampires, werewolves and other Downworlders - or against them. Meanwhile, Jace and Clary have their own decision to make: should they pursue the love they know is forbidden?

Mine tanker:
Ok, så da har jeg endelig fått lest tredje boka i Cassandra Clares The Mortal Instruments-serie. Det var på tide. Siden det var en god stund siden jeg leste de to første bøkene, tok det litt tid å komme inn i historien, men da jeg fikk satt meg ned og virkelig lest boka, likte jeg den veldig godt.

Som sagt var boka litt treg i starten. Det kan ha noe med at jeg ikke er så utrolig interessert i Clary og Jaces story line. De irriterer meg litt, og er egentlig sykt teite til tider. Som alle andre har de sine øyeblikk, men jeg skjønner meg bare ikke helt på dem. Hvorfor de tar de valgene de gjør. For meg gir det ikke mening.

Du lurer kanskje på hvorfor jeg likte boka så godt selv om jeg ikke liker hovedpersonene. Vel, det er et veldig godt spørsmål, og for en gangs skyld har jeg et svar. Jeg lever for bikarakterene, og da er det spesielt Alec Lightwood og Magnus Bane. Alle sammen vokser mye gjennom boka, men det er spesielt Alec som imponerte meg. Han går fra å være veldig usikker på seg selv og tvile på at andre vil godta han for den han er til å innse at han ikke bryr seg om hva andre har å si, og han gjør det han vet vil gjøre ham lykkelig. Alec er helt klart min favorittkarakter.

Til tider er historien litt klisjé og forutsigbar. Det var en del viktige poeng jeg greide å gjette meg til eller allerede hadde fått spoilet, men ellers var historien veldig spennende. Jeg hadde til tider problemer med å legge fra meg boka, og jeg gleder meg allerede til å lese neste bok. Det blir gøy å se hvor Cassandra Clare tar historien videre.

Helt til slutt må jeg bare få sagt at coveret er utrolig stygt. Hvem tenkte at det var en god idé? Ugh, jeg skulle ønske jeg begynte å kjøpe en annen utgave av bøkene. Det er noen som er mye finere...

Alt i alt likte jeg City of Glass kjempegodt selv om det var noen ting jeg irriterte meg over. Anbefales.

Tidligere anmeldelser: 
City of Bones - bok 1
City of Ashes - bok 2

- Anna

2 kommentarer:

 1. Er så enig om omslaget. Har alle de kleine/ stygge omslagene. Nå har de jo startet å gi ut finere omslag av boka.

  Er heller ingen fan av clary, men likte Jace husker jeg. Men bikarakterene var virkelig det som fikk meg til å fullføre serien også, Isabelle, Alec og Magnus <3

  Har du sett første episode i serien som kommmer nå? De har den på Netflix. Jeg syns faktisk den var ganske bra og gleder meg til neste. Mye bedre enn filmen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, ja, jeg skulle ønske jeg kjøpte de fine utslagene i stedet, men det gjorde jeg dessverre ikke. Ugh...

   Jeg vet ikke helt hva jeg synes om Jace. Jeg har vanskelig får å skjønne hvor jeg har ham. Han er så uforutsigbar, men det kan jo ha noe med det at man for det meste ser ham gjennom andres øyne.

   Det er bikarakterene som gjør at denne serien er verdt å lese. Helt klart! Alec er helt klart min favoritt, men Isabelle og Magnus liker jeg også kjempegodt. I tillegg liker jeg Maia og Jordan kjempegodt.

   Jeg har sett den første episoden. Likte den godt selv om den var litt klein til tider. Gleder meg til å se hvor de tar historien videre. Har ikke sett filmen selv, så jeg har ikke noe å sammenlikne med. Tror ikke jeg kommer til å se den heller, selv om jeg liker han som spiller Simon i filmen veldig godt. Har sett ham i Misfits, hvor han er en av mine favorittkarakterer.

   Slett