torsdag 10. desember 2015

Topp 10 den tiende - Topp 10 bilder jeg har tatt i år

Siste Topp 10 den tiende jeg noen gang kommer til å skrive. Jeg har dessverre ikke tid til det lenger, og det merket jeg veldig godt i år. Det var flere ganger jeg glemte å skrive innlegget eller måtte skrive det dager før det skulle publiseres fordi jeg rett og slett hadde for mye å gjøre. Derfor blir dette den aller siste av disse postene. I tillegg har jeg ikke flere ideer, så det er en annen grunn.

Denne gangen skal det handle om bildene jeg har tatt i år. Jeg kommer ikke til å poste noen bilder av personer, selv om jeg hadde en del fine. Det er fordi jeg ikke har spurt dem på bildet om det er greit, og jeg fikk plutselig litt dårlig tid, så det ble det ikke tid til. Derfor er det bare bilder natur og dyr.

Bildene er tatt i Dyreparken i Kristiansand, hvor jeg var da vi hadde besøk fra Nederland, og i Kroatia, hvor jeg var på ferie i sommer. Jeg har ikke redigert mye på dem, men jeg har endret litt på temperaturen i bildet og fargene. Ellers har jeg beskåret noen bilder og lagt på et vannmerke. Her kommer bildene:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Det var alt for denne gang. Håper dere får en fin desember måned.

- Anna

torsdag 3. desember 2015

November - en oppsummering

November har vært en relativt vanlig måned for min del. Det har vært helt utrolig mye å gjøre på skolen, og jeg hadde alle tentamenen mine i november. Det eneste spennende jeg har gjort, som er verdt å fortelle om, er at jeg og Synne var og så Ringenes herre-nattmaraton i Colosseums største sal i Oslo. Det var kjempegøy, og vi klarte begge å holde oss våkne gjennom hele natta.


BØKER
1. Daredevil av Bendis og Maleev Ultimate Collection, Book 2
2. The Rest of Us Just Live Here av Patrick Ness
3. Welcome to Night Vale av Joseph Fink og Jeffrey Cranor
Sider lest: 1256

Jeg er veldig fornøyd med bøkene jeg har lest denne måneden. Alle tre har vært veldig gode, og de har også vært veldig forskjellige. Daredevil er en tegneserie om superhelten Daredevil aka Matt Murdock, som er en blind advokat. The Rest of Us Just Live Here handler om de som ikke er den utvalgte, og hvordan de reagerer når katastrofen inntreffer. Welcome to Night Vale handler om den fiktive byen Night Vale i USA hvor det skjer utrolig mye rart. Det er litt skuffende at jeg ikke har fått lest flere bøker, men det er fordi jeg har vært opptatt med skole, og jeg begynte å lese to mangaer igjen. Siden jeg har lest dem på nettet, har det vært vanskelig å holde styr på hvor mange volumer jeg har lest. Derfor har jeg ikke tatt dem med her. De jeg har lest er Detective Conan og Rurouni Kenshin

Detective Conan handler om en 16 år gammel detektiv, Kudou Shinichi. Han holder på å løse en sak som leder ham til en hemmelig organisasjon. De gir ham en pille, som de ikke vet hva gjør fordi de tror den kommer til å drepe ham, men istedet krymper den Shinichi slik at han ser ti år yngre ut. Han tar navnet Edogawa Conan og hjelper en detektiv å løse mordgåter samtidig som han prøver å finne ut hvordan han kan bli seg selv igjen. 

Rurouni Kenshin er satt til 1800-tallets Japan. Det er ti år siden Bakamatsu-perioden, borgerkrigen, i Japan. I denne krigen var det en kriger som skilte seg ut som den farligste av dem alle, Hitokiri Battousai (Hitokiri er en krigertilttel, og Battousai er et tilnavn han fikk på grunn av en sverdteknikk, battoujutsu, han hadde mestret), og han ble etter hvert en myte. Hans egentlig navn var Himura Kenshin, og etter krigen sverger han at han aldri skal drepe igjen. Han blir en rurouni, en landstryker, og reiser rundt i Japan for å hjelpe folk som trenger det. I Tokyo møter han Kamiya Kaoru, en ung jente som driver en dojo, og sammen med henne og andre de møter underveis gjør Kenshin alt han kan for å gjøre opp for alle livene han tok under krigen.

Min favoritt denne måneden var...

WELCOME TO NIGHT VALE av Joseph Fink og Jeffrey Cranor


Welcome to Night Vale, romanen, har alt podcasten den er basert på har, og man får et helt annet innblikk i denne lille byen, som ligger midt i en ørken. Jeg var spent på hvordan boka kom til å bli, og om den kunne bli like god som podcasten. Jeg trengte ikke å bekymre meg. Boka er utrolig god. Les min anmeldelse her.


FILMER
1. The Fellowship of the Ring
2. Two Towers
3. The Return of the King
4. Men in Black
5. Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 (mesteparten)
6. The Hunger Games: Mockingjay Part 2
7. Arthur Christmas (på tysk)

Jeg har fått sett ganske mange filmer denne måneden. The Lord of the Rings-filmene så jeg på kino med Synne, som var en fantastisk opplevelse. Alle burde gjøre det en gang. Men in Black og Harry Potter så jeg med pappa. Vi satt en lørdagskveld, tror jeg, og så på Netflix (MIB) og det som tilfeldigvis var på TV, og det er grunnen til at jeg ikke fikk sett hele Harry Potter. Mockingjay så jeg på kino med noen venner. Det var en utrolig god slutt på serien, men jeg likte den forrige filmen bedre. Jeg vet ikke helt hvorfor, men det bare var sånn. Uansett så var den utrolig god. Den siste filmen, Arthur Christmas, eller Arthur Weichnachtsmann, som den het på tysk, så vi i tysktimen forrige fredag. Tysk tale og tysk tekst var nok ikke den beste ideen, og jeg fikk ikke med meg så veldig mye. 

Min favoritt denne måneden var...

 TWO TOWERS


What a surprise! Jeg elsker Ringenes herre-filmene, og Two Towers er favoritten min. Det er der entene, Faramir og Éowyn introduseres, og vennskapet mellom Legolas og Gimli utvikles mye i løpet av denne filmen. Jeg mener at dette er den beste av dem, men det kan godt hende at noen er uenig med meg. 

MINE INNKJØP


Denne måneden har jeg faktisk kjøpt ganske få bøker. Jeg kjøpte Welcome to Night Vale og den illustrerte versjonen av Harry Potter and the Philosopher's Stone. I tillegg fikk jeg muligheten til å kjøpe signerte versjoner av Råta og Evna av Siri Pettersen, og jeg kunne absolutt ikke la den sjansen gå fra meg. Sånn sett er jeg veldig fornøyd.

Det var alt for denne gangen.

Hvordan har din måned vært?

- Anna

lørdag 28. november 2015

Welcome to Night Vale av Joseph Fink og Jeffrey Cranor

Tittel: Welcome to Night Vale
Forfatter: Joseph Fink og Jeffrey Cranor
Sider: 401
Sjanger: Fantasy
Handling:
From the creators of the wildly popular Welcome to Night Vale podcast comes an original mystery of appearances and disappearances about the ways we all struggle to find ourselves - no matter where we live.

WELCOME TO NIGHT VALE...

... a friendly desert community where the sun is hot, the moon is beautiful, and mysterious lights pass overhead while its citizens pretend to sleep. It's a town like your town, with a city hall, a bowling alley, a diner, and a radio station reporting all the news that's allowed to be heard. It might be more like your town than you'd like to admit. 

In this ordinary town where ghosts, aliens and government conspiracies are part of everyday life, the lives of two women, with two mysteries, are about to converge.

Mine tanker:
For noen år siden begynte jeg å høre på podcasten Welcome to Night Vale. Podcasten er radioprogrammet til den fiktive byen Night Vale, som ligger i midt i en ørken i USA. I Night Vale kan det meste skje. En fem-hodet drage kan stille til valg som borgermester, folk kan reise mellom verdener og det eneste du ikke finner der er engler, fordi engler finnes ikke. Seriøst, det er forbudt bare det å tenke på engler. Cecil Palmer forteller alle innbyggerne i Night Vale om alt som skjer gjennom radioen, og, som du sikkert skjønner, er det ganske mye.

Da jeg fikk vite at Joseph Fink og Jeffrey Cranor, produsentene og forfatterne av podcasten, skulle skrive en bok om Night Vale, ble jeg kjempespent. Det er en helt spesiell by de forteller om i podcasten, og jeg både gledet og gruet meg. Tenk om de ikke kom til å presentere Night Vale like bra i bokform? Heldigvis trengte jeg ikke å være nervøs. Welcome to Night Vale, romanen, er utrolig bra!

Joseph Fink og Jeffrey Cranor greier å presentere Night Vale på samme måte som i podcasten, og jeg fikk samme følelse av å lese boka som når jeg hører på podcasten. Det er en veldig spesiell og mystisk stemning, og til tider er det utrolig forvirrende, men det er slik Night Vale er. Sånn sett er boka perfekt, men jeg skjønner at det kan bli litt forvirrende for folk som ikke har hørt podcasten.

Welcome to Night Vale, romanen, handler om to damer, Jackie Fierro, som har vært nitten så lenge hun kan huske og driver den eneste pantlåneren i Night Vale, og Diane Crayton, som jobber på kontor og er moren til Josh, en ung gutt som kan skifte utseende sitt. Livene til disse to vikles sammen, og det er kjempegøy å se dem løse problemene som de møter på veien.

I boka får vi i tillegg innslag fra Cecils radioprogram, og det er gøy å se hva Jackie og Diane tenker om Cecil og radioprogrammet hans. I tillegg var det gøy å møte Carlos, vitenskapsmannen, Cecils kjæreste, i en annen setting en slik man møter ham i podcasten. Så sånn sett føler jeg at jeg har blitt bedre kjent med mange av karakterene fra podcasten, som man ellers bare hører om gjennom det Cecil forteller.

Det eneste som var litt dumt, var det at jeg brukte så utrolig lang tid på å lese boka. Jeg har vært veldig opptatt med skole i det siste, og så har jeg begynt å lese en manga, som viste seg å være veldig avhengighetsskapende. Det har altså ikke noe med boka å gjøre, heller med mine prioriteringer...

Welcome to Night Vale er en veldig god bok, og den var akkurat så spesiell som jeg håpet på. Jeg anbefaler den til folk som har hørt podcasten. Den vil nok være ganske forvirrende hvis man ikke har hørt noe av podcasten.

- Anna

torsdag 12. november 2015

The Rest of Us Just Live Here av Patrick Ness

Tittel: The Rest of Us Just Live Here
Forfatter: Patrick Ness
Sjanger: Fantasy, contemporary
Sider: 343
Handling:
NOT EVERYONE HAS TO BE THE CHOSEN ONE

The one who's supposed to fight the zombies, or the soul-eating ghosts, or whatever this new thing is, with the blue lights and the death.

What if you were Mikey? Who just wants to graduate and go to prom before someone goes and blows up the high school. Again.

And what if there are problems bigger than this week's end of the world and you just have to find the extraordinary in your ordinary life?

Even if your best friend might be the God of mountain lions...

Mine tanker:
Patrick Ness er en forfatter som har en spesiell plass i hjertet mitt. Det er ham, Tolkien, Rick Riordan, Patrick Rothfuss og Rainbow Rowell. Derfor er det alltid gøy å lese en ny bok av ham. Jeg har gledet meg lenge til å få lese The Rest of Us Just Live Here, og endelig fikk jeg sjansen. Dessverre tok det meg ganske lang tid siden jeg har hatt utrolig mye å gjøre på skolen. Skulle aldri trodd jeg kom til å se frem til en uke med tentamen fordi det ville bli mer avslappende... Men i hvert fall, nå har jeg endelig fått lest boka ferdig, og jeg må si, selv om dette ikke er Patrick Ness' beste bok, er den kjempegod.

Som Ness' andre bøker, er denne også ganske annerledes fra det meste du finner i sjangeren. Den er utrolig original, og det er en helt ny vri på fantasybøker for ungdom. Han forteller ikke historien om Den utvalgte, men i stedet forteller han om en av de andre som må leve med alt kaoset rundt seg. Det er som om J. K. Rowling skulle skrevet Harry Potter med en tilfeldig Ravnklo-elev som hovedperson, og merkelig nok funker det utrolig bra.

The Rest of Us Just Live Here møter vi Mike. Han ønsker bare å leve et vanlig liv, og at skolen ikke blir sprengt i lufta før han er ferdig. Det har skjedd før... I begynnelsen av hvert kapittel får vi innblikk i det som skjer med Den utvalgte, en jente som heter Satchel, men ellers handler boka om Mike og vennene hans, Jared, Henna og søsteren Mel.

Måten Patrick Ness "gjør narr" av typiske ungdomsbøker på er genial. Det er et stikk til bøker som dessverre er altfor like. Jeg kunne kjenne igjen flere bøker jeg har lest i historien om Satchel, og dette er en av grunnene til at Patrick Ness er en av mine favorittforfattere. Han greier å være original samtidig som han spiller på alle de typiske klisjeene, og det er utrolig morsomt. Hats off.

Dessverre tok det litt lang tid å komme inn i historien. Mike er litt vanskelig å forstå seg på i begynnelsen, og jeg brukte litt for lang tid på å bli kjent med ham som karakter. Dette var med på å trekke boka ned for meg, men ikke veldig mye.

En annen grunn til at jeg liker Patrick Ness så godt, er at han er utrolig flink til å skrive om mangfoldige karakterer. Han har ofte med mange forskjellige typer mennesker, og han er spesielt flink til å sette fokus på LGBTQ+-karakterer. Om det er hovedpersonen eller bare en bikarakter, som det er i The Rest of Us Just Live Here, så er han kjempeflink til å skrive om temaet, og siden han er en så anerkjent forfatter, kan det være med på å gjøre folk mer åpne om temaet.

I tillegg setter Patrick Ness fokus på mental helse, og i The Rest of Us Just Live Here er det et veldig viktig tema. Boka gir oss et innblikk i hvordan det er å leve med angst og OCD, og hvor vanskelig det kan være. Vi får se hvor mye Mike sliter, og samtalen han har med psykologen sin er muligens en av de mest hjerteskjærende scenene jeg noen gang har lest.

Så som skjønner, likte jeg The Rest of Us Just Live Here veldig godt selv om den var litt treg i begynnelsen. Selvfølgelig anbefaler jeg! Det er jo en Patrick Ness-bok.

- Anna

tirsdag 10. november 2015

Topp 10 den tiende - Topp 10 tegneserier

Da var det den tiden av måneden igjen. Denne posten er egentlig skrevet for to dager siden, på søndag. Den tiende kommer jeg til å sitte å lese til en historie og filosofi-prøve jeg har på onsdag. Derfor er denne posten skrevet før den publiseres. Sorry, jeg mener ikke å forvirre dere...

Vel, i dag skal det handle om tegneserier. Jeg har lenge likt å lese tegneserier, men det er først de siste årene at jeg virkelig har begynt å lese flere. Så her kommer mine topp ti tegneserier:

1. The Sandman
The Sandman er en tegneserie skapt av Neil Gaiman. Serien handler om Morpheus, som er kongen over drømmeverdenen. Gaiman forteller om problemene og vanskelighetene han kommer opp i etter at han i første volumet blir fanget av en magiker.

The Sandman er en fantastisk serie, som er kjempespennende. I tillegg er tegningene helt fantastiske. De passer perfekt til stemningen i historien, og til tider er de veldig grafiske. Så Sandman er ikke noe for de som ikke tåler litt blod og gørr. Likevel setter jeg Sandman som nummer én, fordi det var Sandman som fikk meg ordentlig interessert i tegneserier.

Hvis du vil lese mine anmeldelser av de fem første volumene av Sandman kan du lese dem her, her, her, her og her.

2. Asterix
Asterix har vært en av mine favoritter kjempelenge. Pappa hadde kjempemange Asterix-hefter, og jeg har lest alle sammen. Goscinny og Uderzo har skapt en fantastisk historie, som fortsatt blir lest. For dere som ikke vet det handler Asterix om de to gallerne Asterix og Obelix. De bor i den eneste landsbyen i Gallia som romerne ikke har greid å ta, og det er på grunn av trollmannen, Miraculix, deres lager styrkedråper, en drikk som gjør dem kjempesterke.

Asterix er en av de morsomste tegneseriene som finnes, og den beste historien er helt klart I keiserens klær, hvor de blir med i den romerske hæren for å redde en annen galler som heter Tragikomix. Under veis møter de på mange rare folk: grekere, briter, egyptere og romere. Som Obelix sier: De er gærne, de romerne.

3. Saga
Saga handler om Marko og Alana, to soldater på hver sin side i en stor krig. De forelsker seg i hverandre mens Alana sitter vakt i fengselet hvor Marko er en fange. Sammen rømmer de, og mens de er på rømmen, får de et barn sammen.

Brian K. Vaughan og Fiona Staples forteller en utrolig spennende historie, og det er kjempegøy å følge Marko og Alana. Jeg har hørt serien beskrevet som en science fiction versjon av Romeo og Julie, og jeg kan si jeg ser likhetene. Heldigvis er ikke Saga like deprimerende og tragisk.

Les min anmeldelse av volum én her.

4. Maus
Maus er skrevet av Art Spiegelman, og handler om farens opplevelser under andre verdenskrig. Spiegelman forteller den sanne historien om farens opphold i en konsentrasjonsleir gjennom en tegneserie hvor jødene er mus, polakkene griser, nazistene katter og amerikanerne hunder.

Maus er en utrolig rørene historie, og til tider glemte jeg at den er sann. Da jeg ble minnet på at den var sann, ble historien bare enda sterkere. Det skjedde så utrolig mye fælt under andre verdenskrig, og det er ille å tenke på at noen måtte leve gjennom det faren til Art Spiegelman gjorde.

Les min anmeldelse av Maus her.

5. Sprint
Sprint handler om pikkoloen Sprint og vennen hans, Kvikk. Sammen løser de mysterier, og de havner stadigvekk i trøbbel. Ofte på grunn av dyret Spiralis.

Det er lenge siden jeg har lest Sprint, men jeg husker fortsatt at jeg likte serien kjempegodt. Serien er skrevet og tegnet av flere forskjellige, men det er Franquin som er mest kjent. Han har gjort en fantastisk jobb med karakteren, og jeg skulle gjerne lest flere volumer med Sprint. Jeg savner egentlig Sprint og Kvikk, og vurderer å kjøpe de volumene pappa ikke hadde.

Noe av det bleste mer serien er ekornet Spip, som alltid tenker ironisk om situasjonen de er i.

6. Daredevil
I Daredevil møter man Matt Murdock. Matt er advokat og blind. Likevel er han superhelten Daredevil, the man without fear. Matt ble blind da han var liten, og etter en stund utviklet de andre sansene hans seg til et punkt hvor han ikke trenger å kunne se lenger. Derfor kan han være både advokat og superhelt.

Daredevil er en av de beste seriene til Marvel. Serien er ikke så polert som mange av Marvels serier er, og den er mye mørkere. Jeg synes Matt er en utrolig interessant karakter, og historiene om ham er kjempespennende.

Les mine anmeldelser av Daredevil av Bendis og Maleev bok én og to.

7. Viggo
Viggo er en annen av Franquins karakterer. Han opptrer av og til i Sprint, men han fikk etter vært sitt eget blad.

Viggo er klumsete, helt utrolig klumstete. Det burde ikke være lov, det synes i hvert fall alle rundt ham. I tillegg driver han alltid og lager ett eller annet, hvis han ikke spiller på viggofonen sin, et monstrøst instrument.

Viggo er kjempemorsomt, og jeg synes serien er fantastisk. Den inneholder mye mer humor enn Sprint, og handler for det meste om dagliglivet til Viggo.

8. Hawkeye
Hawkeye, Clint Barton, er en annen Marvelkarakter, men i motsetning til de fleste andre har Barton ingen superkrefter. Han er bare utrolig flink med pil og bue. Serien Hawkeye, handler om hans eventyr.

Clint Barton er en utrolig interessant karakter, og jeg likte utrolig godt å lære mer om ham. I tillegg møter man Kate Bishop, som også kalles Hawkeye. Hun fikk navnet da alle trodde Clint var død. De er begge veldig gode karakterer. Jeg synes Hawkeye er en av Marvels beste karakterer, og de trenger flere som ham.

Les min anmeldelse av det første Hawkeye-volumet her.

9. Deadpool
Wade Wilson er Deadpool. Etter et eksperiment har Wade Wilson blitt udødelig, og nå jobber han som leiesoldat.

Jeg visste nesten ingenting om Deadpool før jeg begynte å lese serien, og jeg ble positivt overrasket. Han er utrolig morsom, og Deadpool er den morsomste Marvel-serien. Helt klart! Som Daredevil, er ikke Deadpool, så polert, og man kan ikke være sikker på at det går bra til slutt. I tillegg er måten Wade Wilson forteller historien på fantastisk.

Les min anmeldelse av det første Deadpool-volumet her.

10. Serenity
Serenity er en fortsettelse av TV-serien Firefly. Til nå er det fire volumer i serien, og jeg håper det blir flere. Serien handler om Malcolm Reynolds og mannskapet hans ombord i romskipet Serenity. de gjør alt de kan for å holde romskipet flyvende, både lovlig og ulovlig.

Det er kjempegøy å få utforske mer av verdenen fra Firefly, og jeg merker at jeg savner karakterene. Derfor var det gøy å få lære mer om dem og hva som skjedde med dem etter at serien var over. Serien ble dessverre kansellert etter en sesong. Det finnes også en film, men det var så mange spørsmål jeg ville ha svar på, og da kunne tegneserien svare på mange av dem for meg. Dette er en veldig god tegneserie.

Det var alt for denne gangen. Jeg kunne sikkert nevnt flere andre tegneserier, men det var disse jeg valgte denne gangen.

Leser du tegneserier?
Hvilke leser du?

- Anna

mandag 2. november 2015

Daredevil av Bendis og Maleev Ultimate Collection, Book 2

Tittel: Daredevil
Forfatter: Brian Michael Bendis
Illustratør: Alex Maleev
Serie: Daredevil Ultimate Collection #2, Daredevil Marvel Knights #6, #7, #9 og #10
Format: Grafisk roman
Sider: 512
Sjanger: Superhelt
Handling:
During a character-defining run, Brian Michael Bendis crafted a pulp-fiction narrative that exploited the Man Without Fear's rich tapestry of characters and psychodrama, and resolved them in an incredibly nuanced, modern approach. Earning an Eisner Award for Best Continuing Series, Bendis and artist Alex Maleev restored Daredevil to a luster worthy of the all-time greats. Now, their historic collaboration is collected across three titanic trade paperbacks!

Collecting Daredevil #41-50 and #56-65.

Mine tanker:
Da har jeg lest Bendis og Maleevs andre volum om superhelten Daredevil. Jeg likte det første volumet kjempegodt, og hadde høye forventninger til volum to. Bendis og Maleev innfridde, og det var kjempegøy å lese om Matt Murdock igjen.

Volum to består av fire historier. Lowlife, Hardcore, King of Hell's Kitchen og The Widow. Alle fire historiene er kjempespennende og henger nøye sammen. I tillegg henger de sammen med historiene i det forrige volumet. Det er kjempespennende å se hvor Bendis tar historien, og med tegningene til Maleev, kan det ikke bli bedre.

Det var utrolig gøy å se noen av de andre superheltene som holder til i samme univers som Daredevil. I dette volumet blir vi bedre kjent med superhelter som Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, Spider-Man, Captain America og Black Widow. Jeg synes alltid det er gøy å lære mer om de mange Marvel-karakterene, så derfor likte jeg kjempegodt at de var med i dette volumet av Daredevil.

Dette er rett og slett en fantastisk tegneserie! Det er mørk stemning og ufattelig spennende historier. Daredevil er rett og slett kjempebra!

Tidligere anmeldelser:
Daredevil - bok 1

- Anna

lørdag 31. oktober 2015

Oktober - en oppsummering

Enda en måned er over. Føles som om det ikke er lenge siden skolen startet, og nå er det snart november. Oktober har vært en fin måned for meg. Litt stressende på skolen, men ellers veldig bra. Har vært i Oslo to ganger. Først for å besøke Synne og mormor, og så for å gå på konsert med Imagine Dragons, og det var utrolig gøy! Kan virkelig anbefales. Ellers har jeg vært med å hjulpet til på TV-aksjonen. Hva har dere gjort i oktober?


BØKER
1. Memoirs of a Geisha av Arthur Golden
2. The 100 av Kass Morgan
3. A Game of You av Neil Gaiman
4. Angels & Demons av Dan Brown
5. The Sword of Summer av Rick Riordan
6. Carry On av Rainbow Rowell
7. Lair of Dreams av Libba Bray
8. Hawkeye: My Life as a Weapon av Fraction, Aja og Pulido
Sider lest: 3267

Oktober har vært en god lesemåned for meg selv om jeg har hatt mye å gjøre på skolen. Har lest seks bøker og to tegneserier. Noen av bøkene jeg leste har vært midt på treet, mens andre har vært utrolig gode, så alt i alt er jeg veldig fornøyd. Åtte bøker er veldig godt gjort. Jeg er fornøyd!

Min favoritt denne måneden var...

CARRY ON av Rainbow Rowell


Carry On var rett og slett fantastisk! Jeg hadde gledet meg lenge til å lese denne boka, og hadde skyhøye forhåpninger. Carry On overgikk dem. Jeg er så imponert. Les anmeldelsen min her.


FILMER
1. Alexander
2. The Martian
3. Chocolat
4. Midnight in Paris
5. Sofies verden
6. Black Book

Seks filmer er en god del. Jeg så Alexander, handler om Alexander den store, og Sofies verden, basert på Jostein Gaarders bok, på skolen i historie og filosofi. Chocolat, Midnight in Paris og Black Book så jeg med mamma, og pappa så Midnight in Paris med oss. Jeg likte dem godt alle tre, selv om jeg ikke klarte å ta Midnight in Paris alvorlig på grunn av Owen Wilson. The Martian så jeg på kino med pappa. Den var rett og slett fantastisk! Wow, for en god film. Jeg har faktisk fått meg en The Martian-kinoplakat, og i dag fikk jeg endelig rammet den inn. Yay! 

Min favoritt denne måneden var...

THE MARTIAN


Surprise surprise! Vel, dette overrasket vel ikke noen. The Martian er helt utrolig god. Det var kjempespennende å se om Mark Watney, hovedpersonen, kom til å komme seg hjem eller ikke, og The Martian er én av svært få filmer som har fått meg til å gråte gledestårer. Gå og se The Martian med en gang hvis du ikke har gjort det!!!

MINE INNKJØP


Ja, I know, jeg har kjøpt en del bøker denne måneden, men jeg var i Oslo, og da måtte jeg kjøpe noen tegneserier jeg ikke får tak i i Arendal. Liten by, små bokhandler... I tillegg kom noen bøker i posten som jeg forhåndsbestilte for utrolig lenge siden. I Oslo kjøpte jeg City of Glass av Cassandra Clare, The Rest of Us Just Live Here av Patrick Ness, Daredevil: Guardian Devil av Smith, Quesada og Palmiotti, Hawkeye: My Life as a Weapon av Fraction, Aja og Pulido, Fables and Reflections av Neil Gaiman og Saga, Volum Two av Brian K. Vaughan og Fiona Staples. Bøkene jeg forhåndsbestilte var Carry On av Rainbow Rowell og The Sword of Summer av Rick Riordan. 

Hvordan har din måned vært? 
Lest noen gode bøker?

- Anna

Hawkeye: My Life as a Weapon av Fraction, Aja og Pulido

Tittel: Hawkeye: My Life as a Weapon
Forfatter: Matt Fraction
Illustratør: David Aja og Javier Pulido
Serie: Hawkeye (Marvel Now) #1
Format: Grafisk roman
Sider: 136
Sjanger: Superhelt
Handling:
FRACTION. AJA. HAWKEYE. KATE BISHOP. CARS. GUNS. AND VIDEOTAPE.

The breakout star of this summer's blockbuster Avengers film, Clint Barton - a.k.a. the self-made hero Hawkeye - fights for justice... and good rooftop BBQs! And with Young Avenger Kate Bishop by his side, he's out to get some downtime from being one of Earth's Mightiest Heroes! Matt Fraction and David Aja (Immortal Iron Fist) reunite to tell the ongoing tales of the Arrow-Avenger. Barton and Bishop mean double the Hawkeye and double the trouble!

Plus: Relive Kate's first meeting with Clint, as she learns wanting something van be miles away from actually earning it.

Mine tanker:
Helt fra jeg så den første Avengers-filmen, har Clint Barton, Hawkeye, vært en av mine favoritter, og jeg har lenge hatt lyst til å lese Matt Fractions serie om ham. Nå fikk jeg endelig gjort det, og etter å ha lest My Life as a Weapon, har jeg bare blitt enda mer glad i Clint.

Clint Barton er utrolig kul. Han er den eneste blant the Avengers som er et helt vanlig menneske. De andre har enten en drakt som gir dem nye krefter, gått gjennom et eksperiment, en mutasjon eller er en gud. Likevel er Clint en like stor del av teamet som Captain America, Thor og Iron Man, og de hadde ikke klart seg uten ham. I tillegg er han utrolig flink med pil og bue.

Clint Barton, Hawkeye, blir spilt av Jeremy Renner i Avengers-filmene.

Fractions Hawkeye er akkurat like kul som han er i filmene, om ikke kulere. Han er sassy og morsom, og har et litt mørkt syn på tilværelsen. Likevel gjør han det han kan for å hjelpe andre, og vennskapet mellom Clint og Kate Bishop, hun er en del av the Young Avengers, og fikk navnet Hawkeye da alle trodde Clint var død, er fantastisk. Det er så gøy å se hvordan de jobber sammen, og jeg ble veldig glad i dem begge to.

My Life as a Weapon består av tre historier. De to første handler om Clint og Kate, og man får innblikk i hva de gjør når de ikke er sammen med sine respektive team. Den siste historien handler om hvordan Clint og Kate møttes for føste gang. Aja og Pulido, som har tegnet historiene, har gjort en kjempegod jobb, men jeg må innrømme at jeg liker Ajas tegnestil best. 

Clint Barton og Kate Bishop tegnet av David Aja.

My Life as a Weapon er virkelig en god tegneserie, og jeg likte den kjempegodt. Det var spennende å lære mer om Hawkeye. Anbefales!

- Anna

torsdag 29. oktober 2015

Lair of Dreams av Libba Bray

Tittel: Lair of Dreams
Forfatter: Libba Bray
Serie: The Diviners #2
Sider: 613
Sjanger: Paranormal, Historisk fiksjon,
Handling:
After a supernatural showdown with a serial killer, Evie O'Neill has outed herself as a Diviner. With her uncanny ability to read people's secrets, she's a media darling. It seems like everyone's in love with New York City's latest It Girl - their 'Sweetheart Seer'.

But while Evie is enjoying the high life, her fellow Diviners Henry DuBois and Ling Chan will fight to keep their powers secret.

A malevolent force is at large, infecting people's dreams and claiming victims in their sleep. At the edge of it all lurks a man in a stovepipe hat who has plans of nightmare proportions...

AS THE SICKNESS SPREADS, CAN THE DIVINERS DESCEND INTO THE DREAMWORLD TO SAVE THE CITY?

Mine tanker:
Jeg har endelig fått muligheten til å lese Lair of Dreams. Leste den første boka, The Diviners, for over et år siden, og har gledet meg veldig til bok to. Jeg likte The Diviners supergodt, og hadde derfor høye forventninger til Lair of Dreams. Det var heldigvis ingen grunn til å være nervøs. Libba Bray leverer det ene solide verket etter det andre. Lair of Dreams var rett og slett fantastisk!

Jeg har savnet Libba Brays karakerer så mye, og det var kjempegøy å bli bedre kjent med dem. Libba Bray skriver utrolig gode karakterer. De er flerdimensjonale og med stort mangfold. Man tror man har funnet ut av hvordan de er, men så viser Libba Bray nye sider ved dem, og jeg blir bare mer og mer imponert. I tillegg likte kjempegodt de nye karakterene Libba Bray introduserte i denne boka. Alle karakterene er forskjellige, og jeg liker det kjempegodt. De er så levende.

Lair of Dreams er like creepy som den første. Historien er kjempespennende, og det var nesten umulig å legge den fra seg. Mesteparten av historien kretser rundt drømmer, og da er det ikke snakk om gode drømmer. Muligens en dårlig idé å lese om like før jeg skulle sove. Ehe... men det var så utrolig spennende!!

Jeg elsker settingen i The Diviners-serien. Libba Bray skriver om "the roaring twenties" som om hun har opplevd det selv. Det er detaljerte beskrivelser og settingen er full av liv. Libba Bray har lagt like mye fokus på settingen som karakterene, og det er med på å gjøre boka så mye bedre. Det er som om man blir transportert tilbake i tid. Jeg trenger ingen tidsmaskin, jeg trenger bare en Libba Bray-bok.

Boka er full av plot twists, og jeg kan ikke vente på at neste bok skal komme ut. Det er så mye jeg må ha svar på, og så mye jeg har lyst til å se mer av. Jeg savner allerede å lese om Evie og vennene hennes, og med den avslutningen boka hadde, håper jeg virkelig at neste bok kommer ut snart. Jeg kan ikke tro at den endte på den måten.

Lair of Dreams er fantastisk, og jeg kan ikke vente på neste bok. Gleder meg så mye allerede. Anbefales på det sterkeste.

Tidligere anmeldelser:
The Diviners - bok 1

- Anna

søndag 25. oktober 2015

Carry On av Rainbow Rowell

Tittel: Carry On
Forfatter: Rainbow Rowell
Sider: 517
Sjanger: Fantasy
Handling:
SIMON SNOW IS THE WORST CHOSEN ONE WHO'S EVER BEEN CHOSEN

That's what his roommate, Baz, says. And Baz might be evil and a vampire and a complete git, but he's probably right.

Half the time Simon can't even make his wand work, and the other half, he sets something on fire. His mentor's avoiding him, and there's a magic-eating monster running around wearing Simon's face. Baz would be having a field day with all this, if he were here - it's their last year at the Watford School of Magicks, and Simon's infuriating nemesis didn't even bother to show up.

Carry On: The Rise and Fall of Simon Snow is a ghost story, a love story, and a mystery. It has just as much kissing and talking as you'd expect from a Rainbow Rowell story - but far, far more monsters.

Mine tanker:
Endelig! Endelig har jeg fått mulighet til å lese Carry On av Rainbow Rowell. Jeg her gledet meg helt siden jeg fikk vite at Rainbow Rowell skulle skrive denne boka, og er så glad for at jeg endelig har fått lest den. Jeg elsket Carry On så mye! Dette er en fantastisk bok!!!

I boka Fangirl skriver Rainbow Rowell om Cath. Hun vil heller skrive fanfiction om den fiktive magikeren Simon Snow, skapt av den fiktive forfatteren Gemma T. Leslie. Da Rainbow Rowell var ferdig med å skrive boka, følte hun at hun ikke var ferdig med Simon Snow og hans verden. Derfor valgte hun å skrive boka Carry On. Carry On er ikke Gemma T. Leslies Simon Snow, og heller ikke Caths, men det er Rainbow Rowells versjon, og jeg elsket det.

Fangirl er en av mine favorittbøker, og da jeg hørte at Rainbow Rowell skulle skrive en bok om Simon Snow, ble jeg så spent. Jeg likte kjempegodt den delen av Fangirl, og hadde kjempehøye forventninger til Carry On, som innfridde alle mine forventninger og mye mer. Jeg har ikke ord for hvor godt jeg likte denne boka.

Carry On handler om Simon Snow, som muligens er den verste Utvalgte som noen gang har blitt valgt. Det er i hvert fall det romkameraten til Simon, Baz, sier. Baz er kanskje ond og en vampyr, men det er nok riktig det hans sier. Mesteparten av tiden klarer ikke Simon å få magien sin til å virke, og når den virker, eksploderer alt. Det er Simons åttende, og siste, år på magikerskolen Watford, og ingenting ser ut til å gå som det skal. Agatha, kjæresten til Simon, slår opp med ham, det løper et magisugende monster rundt og ser ut som Simon som elleve år, og på toppen av det hele har ikke Baz kommet tilbake til skolestart. Hva skal Simon gjøre nå?

Jeg elsker karakterene. Simon, Baz, Penelope, som er Simons bestevenn, og Agatha. De har alle mange sider og utvikler seg mye i løpet av boka. Dette er typisk for Rainbow Rowell, og det er derfor jeg liker bøkene hennes så godt. Det er spennende å se hvordan forholdet mellom dem forandrer seg, og jeg liker det kjempegodt. Vi får vite ganske mye om karakterene siden handlingen skifter mellom mange forskjellige synsvinkler. Vi får historien i førsteperson fra flere av karakterene i historien. I begynnelsen trodde jeg det kom til å bli forvirrende, men det gjorde det ikke. Rainbow Rowell skiller lett mellom de forskjellige synsvinklene. Nice nice!

Det er mange som sammenligner Carry On med Harry Potter, og jeg forstår hvorfor. En Utvalgt magiker går på magiskole og må kjempe mot onde krefter, men bortsett fra det, er det ikke flere likheter. Rainbow Rowell har skapt sine egne karakterer, sin egen verden og sitt eget magisystem, og det er kjempekult. Jeg liker kjempegodt det at karakterene kan bruke moderne teknologi. Jeg har alltid lurt litt på hvorfor de ikke kan det i Harry Potter, og det at de utfører magi ved å si forskjellige godt brukte ord og uttrykk, synes jeg er utrolig stilig. Her siteres barnesanger, filmer, Queen og andre ellers vanlige formuleringer. Genialt! Spesielt godt likte jeg at Star Wars og Bohemian Rhapsody av Queen ble sitert.

Historien er kjempespennende, og det er gøy å se hvordan Simon og vennene hans løser de mange problemene som oppstår. Og de er det ikke få av... Historien tar stadig vekk nye vendinger, og boka er full av plot twists. Selv om jeg har lest Fangirl, og visste noe om historien, ble jeg fortsatt overrasket flere ganger.

Carry On er Rainbow Rowells først forsøk på å skrive fantasy, og det fungerer kjempebra. Skulle trodd hun aldri har gjort noe annet i hele sitt liv, og selv om det er en fantasybok, er det helt klart en Rainbow Rowell-bok. Det funker så utrolig godt. Jeg er så imponert.

I tillegg liker jeg kjempegodt at hun er med på å skape bevissthet rundt LGBTQ+. Det er for få bøker som handler om LGBTQ+-personer, og det er enda færre innenfor fantasysjangeren. Tusen takk, Rainbow Rowell, for at du er med på å skape bevissthet, og jeg håper at Carry On kan være med å gjøre det mer mainstream og fjerne tabuet som ligger rundt dette temaet i samfunnet vårt i dag. Andre bøker som også gjør dette kjempebra er I'll Give You the Sun av Jandy Nelson, More Than This av Patrick Ness, og også forfattere som Libba Bray, David Levithan, Neil Gaiman og Rick Riordan tar opp dette temaet.

Carry On er rett og slett fantastisk! Jeg likte den så utrolig godt, og for meg var den perfekt. Skulle ønske det var mer... Men jeg er utrolig glad for at Rainbow Rowell skrev denne boka og anbefaler den så utrolig mye!

- Anna

lørdag 24. oktober 2015

The Sword of Summer av Rick Riordan

Tittel: The Sword of Summer
Forfatter: Rick Riordan
Serie: Magnus Chase and the Gods of Asgard #1
Sider: 489
Sjanger: Fantasy
Handling:
MY NAME IS MAGNUS CHASE.
I'M ORPHANED AND LIVING ROUGH ON THE STREETS OF BOSTON.
AND THINGS ARE ABOUT TO GET MUCH WORSE.

My day started out normally enough. I was sleeping under a bridge when some guy kicked me awake and said, "They're after you." Next thing I know, I'm reunited with my obnoxious uncle, who casually informs me that my long-lost father is a Norse god.

Nothing normal about that. And it turns out the gods of Asgard are preparing for war. Apparently, if I can't find the sword my father lost two thousand years ago, there will be doom. Doomsday, to be precise.

A fire giant attacking the city?
Immortal warriors hacking each other to pieces?
Unkillable wolves with glowing eyes?
It's all coming up.

But first I'm going to die.
This is the story of how my life goes downhill from there...

Mine tanker:
Jeg har ventet så lenge på denne boka! Jeg har gledet meg til å lese den helt siden Rick Riordan annonserte at han skulle skrive en bok basert på norrøn mytologi, og nå har jeg endelig fått muligheten til å lese den. Rick Riordan skuffer ikke. Dette er en utrolig god bok. Fans av Riordans bøker kommer til å elske denne. Det er en grunn til at han er en av mine favorittforfattere.

De morsomme titlene på kapitlene er tilbake! De dukket først opp i Percy Jackson-bøkene og senere i The Kane Chronicles. Jeg har alltid likt dem kjempegodt, og de passer perfekt inn i denne boka. Kapitlene heter ting som "I Psychoanalyse a Goat", "Hearthstone Passes Out Even More than Jason Grace (Though I Have No Idea Who That Is)" genial referanse til Heroes of Olympus og "I Hate Signing My Own Death Warrant".  I tillegg er det mange andre utrolig gode titler, og jeg ante ikke hvor mye jeg savnet dem. Jeg savnet sarkasmen og sassen, og er så glad for at de er tilbake.

Jeg elsket delen som omhandlet norrøn mytologi. Rick Riordan tar for seg mytene og setter dem inn i en moderne sammenheng. Jeg har alltid syntes at måten han skriver om de forskjellige guder på har vært spot on, og det stemmer også for Magnus Chase. Hans karakterisering av de forskjellige gudene er perfekt, og det kunne ikke ha vært bedre. Jeg elsker at Odin har gått på kurs for å lære seg å bruke PowerPoint, Loke er like sleip som alltid og Tor banner mer enn en sjømann og ser på altfor mange TV-serier. I tillegg møter vi også Frøya og Frøy, som også er perfekt beskrevet. I tillegg likte jeg utrolig godt at han disset Marvels Thor-filmer, og fortalte hvor mye som var feil i dem når det kommer til norrøn mytologi. Ja, jeg liker filmene, men det de tar opp av norrøne myter er så utrolig feil...

Magnus Chase er hovedpersonen i serien, og dere som har lest Percy Jackson, kjenner nok igjen det etternavnet. Magnus er Annabeths fetter, som hun ikke har noe kontakt med. I to år nå, etter at moren ble drept av magiske ulver, har Magnus levd på gata i Boston. Dette har gjort at han har en skarp humor og klarer seg godt på egenhånd. Likevel vet han når han skal be om hjelp. Han er skarp, og hadde han vært i en annen situasjon, kunne han kommet langt i livet.

Jeg likte veldig godt at Rick Riordan ikke hadde gjort Magnus til en sønn av Tor eller Odin. Det ville blitt litt klisjé. Derfor likte jeg godt at han er en sønn av Frøy, og derfor ikke en kriger. Tusen takk! Magnus er rett og slett veldig dårlig til å sloss, og det er et friskt pust i denne sjangeren. Endelig har vi en helt som løser problemene sine på andre måter. Nice!

De andre karakterene i serien er også utrolig gode. Jeg likte Samirah al-Abbas kjempegodt! Hun er badass, en valkyrie, og hun bruker hijab. Det er sjeldent en av de viktigste karakterene i en bok er en muslimsk jente med hijab. I love it! De andre karakterene, som Hearthstone, en døv alv, og Blitzen, den mest moteriktige dvergen du noen gang kommer til å treffe, likte jeg også kjempegodt. Jeg gleder meg til å se hvordan de kommer til å utvikle seg gjennom de neste bøkene.

Da jeg begynte å lese boka, innså jeg hvor mye jeg hadde savnet Rick Riordans skrivestil. Han skriver på en veldig morsom måte, og det hendte at jeg lo høyt. Jeg pleier å lese på bussen, og jeg måtte virkelig passe på at jeg ikke lo høyt på bussen. Det ville vært litt flaut. Jeg elsker sassen og ironien i språket, og det passet perfekt til Magnus' personlighet.

Til slutt vil jeg bare si tusen takk til Rick Riordan fordi han ikke gjorde forholdet mellom Magnus og Samirah til noe mer enn et vennskap. Tusen takk! Dette er et sjeldent fenomen, og jeg er så glad for at Rick Riordan har skjønt at vi ikke alltid vil ha det. Tusen, tusen takk! Bless you, Rick Riordan.

The Sword of Summer er en kjempegod bok, som jeg virkelig anbefaler. Selv om det er noen referanser til Rick Riordans andre serier, som Percy Jackson and the Olympians og Heroes of Olympus, trenger man ikke å lese dem først. Les Rick Riordans bøker!

- Anna

onsdag 21. oktober 2015

Angels & Demons av Dan Brown

Tittel: Angels & Demons
Forfatter: Dan Brown
Serie: Robert Langdon #1
Sider: 569
Sjanger: Thriller
Handling:
An ancient brotherhood.
A devastating new weapon of destruction.
An unthinkable target.

World-renowned Harvard symbologist Robert Langdon is summoned to a Swiss research facility to analyze a cryptic symbol seared into the chest of a murdered physicist. What he discovers is unimaginable: a deadly vendetta against the Catholic Curch by a centuries-old underground organization - the Illuminati. Desperate to save the Vatican from a powerful time bomb, Langdon joins forces in Rome with the beautiful and mysterious scientist Vittoria Vetra. Together they embark on a frantic hunt through sealed crypts, dangerous catacombs, deserted cathedrals, and the most secret vault on earth ... the long-forgotten Illuminati lair.

Mine tanker:
Ja, da har også jeg lest en bok av Dan Brown. Jeg føler at det er noe alle har gjort, og bestemte meg for å starte med Angels & Demons, som er den første boka om Robert Langdon. Det er han som er helten i Da Vinci-koden, som er den mest kjente av bøkene om ham. Jeg må nok si meg enig med mange som har lest denne boka. Historien er spennende, men karakterene er litt cheesie.

Historien i Angels & Demons var veldig spennende. Det var gøy å lese om symboler og deres betydning, selv om man ikke skal tro på alt som står i denne boka. Det er ikke alt man skal ta for god fisk. Likevel var det spennende å se hvordan Robert Langdon og Vittoria Vetra løste mysteriet i boka, og jeg hadde aldri sett for meg at det kom til å ende slik det gjorde. Det er et stort pluss at jeg ikke greide å gjette meg til slutten, selv om den var litt spesiell...

Dessverre er karakterene ikke så veldig gode... De er cheesie og endimensjonale. De var ikke veldig spesielle, og hadde dessverre ingen dybde. Robert Langdon har en en traumatisk hendelse fra bardommen, som ga ham klaustrofobi, man etter hvert får vite noe om, men for meg funket det ikke. Det føltes som et mislykket forsøk på å gjøre han til en dypere karakter. Jeg fikk en følelse av at Dan Brown satt og tenkte: "Traumatiserende barndom? Check!", og for meg virket det ikke virkelig.

I tillegg irriterte jeg meg over romansen i boka. Seriøst, det funket bare ikke. Når karakterene var i stor fare, begynte de å tenke på at de var tiltrukket til hverandre. Really?? Jeg hadde heller tenkt på hvordan jeg skulle komme meg ut av knipen... Vel, så er ikke jeg Robert Langdon eller Vittoria Vetra da, men likevel... Det gir ikke mening.

Som du kanskje skjønner er dette en actiondrevet bok, og den funker som det. Men hvis du leter etter flerdimensjonale karakterer, er nok ikke Angels & Demons boka for deg.

- Anna

fredag 16. oktober 2015

A Game of You av Neil Gaiman

Tittel: A Game of You
Forfatter: Neil Gaiman
Illustratør: Shawn McManus, Colleen Doran, Bryan Talbot, George Pratt, Stan Woch og Dick Giordano
Serie: The Sandman #5
Format: Grafisk roman
Sider: 192
Sjanger: Fantasy, horror
Handling:
A Game of You

The imagined landscapes of childhood form the stage for A GAME OF YOU, the fifth volume of the complete run of  THE SANDMAN. In a long-forgotten corner of the Dreaming, cracks appear in the wall that shields the waking world, and through those gaps a group of young New Yorkers is drawn inexorably into a realm that is both eerily familiar and disturbingly malignant. 

Mine tanker:
The Sandman av Neil Gaiman er en av de beste tegneseriene jeg har lest. Jeg blir like overrasket over hvor god serien er hver gang jeg leser et nytt volum. A Game of You er ikke et unntak. Serien er forstyrrende og vakker, og den er rett og slett fantastisk.

A Game of You er et av de beste volumene så langt. Det er tydelig at Neil Gaiman har blitt tryggere på historien og karakterene, og det gjør at han kan gjøre mye mer med dem. For eksempel er ikke Morpheus, the Sandman, så mye med i dette volumet. Det sier litt hvor god serien og bikarakterene er når den funker perfekt uten hovedpersonen. Likevel er det veldig gøy når han faktisk dukker opp. Morpheus er en veldig interessant karakter.

Jeg liker kjempegodt at Neil Gaiman har skapt et mangfoldig persongalleri. Han har skapt så mange forskjellige karakterer, og de virker alle veldig virkelige. Det er helt utrolig! Neil Gaiman er helten min. Jeg har funnet ut at noen av de beste karakterene finnes i tegneserier, og da mange i The Sandman.

Tegningene i serien er helt utrolige. De er vakre og forstyrrende og passer generelt sett perfekt til serien. Karakterene har sitt helt eget særpreg, og jeg liker utrolig godt stilen til tegnerne. Sandman er verdt å lese bare med tanke på tegningene.

Jeg elsker denne serien så mye, og vil absolutt anbefale den!

Tidligere anmeldelser:
Preludes & Nocturnes - bok 1
The Doll's House - bok 2
Dream Country - bok 3
Season of Mists - bok 4

- Anna

torsdag 15. oktober 2015

The 100 av Kass Morgan

Tittel: The 100
Forfatter: Kass Morgan
Serie: The Hundred #1
Sider: 323
Sjanger: Science fiction
Handling:
NO ONE HAS SET FOOT ON EARTH IN CENTURIES - UNTIL NOW.

Ever since a devastating nuclear war, humanity has lived on spaceships far above Earth's radioactive surface. Now, one hundred juvenile delinquents - considered expendable by society - are being sent on a dangerous mission: to re-colonize the planet. It could be their second chance at life ... or it could be a suicide mission.

CLARKE was arrested for treason, though she is haunted by the memory of what she really did. WELLS, the chancellor's son, came to Earth for the girl he loves - but will she ever forgive him? Reckless BELLAMY fought his way onto the transport pod to protect his sister, the other half of the only siblings in the universe. And GLASS managed to escape back onto the ship, only to find that life there is just as dangerous as she feared it would be on Earth.

Confronted with a savage land and haunted by secrets from their past, the hundred must fight to survive. They were never meant to be heroes, but they may be mankind's last hope.

Mine tanker:
Jeg har hørt mye om The 100, og da spesielt mye om TV-serien, som er basert på boka. Alle ser ut til å like serien, så jeg tenkte at det var på tide at jeg sjekket den ut. Jeg valgte å lese boka først, og hadde ganske høye forventninger til boka. For meg ble de dessverre ikke innfridd. The 100 er en god bok, men den levde ikke opp til all hypen.

Vi får historien gjennom Clarke, Wells, Bellamy og Glass' øyne. Fire forskjellige ungdommer; tre på Jorda og en igjen på romskipet, hvor menneskeheten har bodd i årevis. Menneskeheten bestemmer seg for å flytte tilbake til Jorda igjen, men de må først vite om strålingsnivåene er lave nok til at det er trygt. Derfor sender de hundre ungdomsforbrytere ned først. Bellamy kjemper seg ombord i fartøyet som skal til Jorda for å kunne hjelpe søsteren sin, som er blant de hundre, og Glass greier å slippe unna og blir igjen på romskipet. Jeg likte karakterene, men jeg synes ofte de tok dumme valg, og greide ikke alltid å forstå hvorfor de reagerte som de gjorde. Sorry, men til tider var det bare dumt.

Selve historien var spennende, men som med karakterene, var det aspekter jeg ikke forstod. Hvorfor tok forfatteren de valgene hun gjorde? I tillegg var det litt for mye fokus på kjærlighet, og det funket ikke for meg denne gangen. Noen av parene funket, men andre ... vel, jeg vet ikke helt hva jeg synes.

Samfunnet Kass Morgan har skapt er veldig interessant. Det var spennende å se hvorfor de hadde de reglene de hadde, som var litt vel strenge, men da jeg fikk forklaringen, skjønte jeg hvorfor. I tillegg var det kult å tenke på at det kan være mulig å bo på et romskip ute i verdensrommet. Jeg synes science fiction er stilig.

Det jeg likte godt med boka var beskrivelsene av Jorda. De fikk meg virkelig til å tenke på hvor fantastisk Jorda virkelig er. Det er en fantastisk, enestående planet, og vi tar absolutt ikke godt nok vare på den. Vi setter ikke nok pris på planeten vår, og jeg synes det er utrolig trist. Vi hugger ned regnskog og forurenser uten å tenke på at planeten vår ikke klarer mer.

The 100 endte med en cliff hanger, og selv om jeg synes boka bare var middelmådig, kommer jeg til å lese de to andre bøkene i serien, Day 21 og Homecoming.

- Anna

lørdag 10. oktober 2015

Topp 10 den tiende - Topp 10 science fiction-filmer / TV-serier

Da var det denne tiden igjen. I dag skal det handle om filmer og TV-serier i sjangeren science fiction. Jeg synes det er en veldig interessant sjanger, og det er veldig mye bra i den. Her kommer mine topp 10 filmer og TV-serier i science fiction-sjangeren:

1. The Martian
Mark Watney (Matt Damon) er en av seks astronauter som er på oppdrag på Mars. Dessverre blir de overrasket av en fryktelig storm, og må derfor dra hjem igjen til Jorda før oppdraget var over ellers kan romskipet deres velte. Mens de beveger seg mot romskipet blir Mark truffet av noe som kommer flyvende, og de andre tror han er død og reiser fra ham. Det viser seg at Mark overlevde, og nå må han overleve alene på Mars inntil han kan bli reddet, og det er tre-fire år til. Det vil si, hvis han i det hele tatt får varslet om at han er i live.

Jeg så The Martian på kino med pappa i går, og den var fantastisk. Filmen er basert på Andy Weirs bok med samme navn. Filmen var aldri kjedelig, og det var kjempeinteressant å se hvordan Mark greide å overleve så lenge alene på Mars som han gjorde. Dette er muligens den første filmen som har fått meg til å gråte gledestårer, og jeg kunne ikke slutte å smile da vi gikk fra kinoen.

2.  Sense8
Åtte helt forskjellige mennesker fra hele verden finner ut at de har en helt spesiell tilknytning til hverandre. De kan plutselig "besøke" hverandre, det vil si at de er både hos seg selv og hos den de besøker, eller de kan sette seg selv inn i en annens situasjon, de kan hjelpe hverandre ut av situasjoner den andre ikke taklet. Men dette er ikke alt, noen er på jakt etter dem. Er de egentlig trygge? Og hva er det som har skjedd med dem?

Sun Bak (Doona Bae), Will Gorski (Brian J. Smith), Riley Blue (Tuppence
Middleton), Kala Dandekar (Tina Desai), Capheus (Aml Ameen), Nomi
Marks (Jamie Clayton), Wolfgang Bodganow (Max Riemelt) og Lito Rodriguez
(Miguel Ángel Silvestre)

Sense8 er utrolig spennende, og den er aldri kjedelig. I tillegg har serien et helt utrolig persongalleri, som inneholder alle typer personer. De er alle forskjellige, og de har sine gleder og sorger. Det er utrolig spennende å se hvordan disse åtte menneskene reagerer på det som skjer dem, og hvordan de reagerer på hverandre.

3. Firefly og Serenity
Det er et godt stykke inn i fremtiden. Jorda er ubeboelig, og menneskeheten har spredd seg rundt i universet. For noen år siden var det en forferdelig krig mellom Alliansen og Resistansen (Browncoats), og kaptan Malcolm Reynolds (Nathan Fillion) var på den tapende siden. Nå styrer Alliansen over alt, og Mal og crewet hans gjør alt de kan for å holde skipet sitt, Serenity, i lufta, både lovlig og ulovlig.

Jayne Cobb (Adam Baldwin), Kaylee Frye (Jewel Staite), Sheperd Book
(Ron Glass), Simon Tam (Sean Maher), Inara Serra (Morena Baccarin),
Malcolm Reynolds (Nathan Fillion), Zoë Washburne (Gina Torres),
Hoban "Wash" Washburne (Alan Tudyk) og River Tam (Summer Glau)

Firefly og den tilhørende filmen Serenity er fantastiske. Dette er science fiction på sitt beste. Med geniale karakterer og spennende historier er dette en serie og film man ikke glemmer med det første. Dessverre har Firefly kun én sesong... De beste seriene, er de som blir avsluttet/kansellert alt for tidlig... 


4. Doctor Who
Jeg har skrevet så mye om Doctor Who her, så nå burde det vel ikke være en overraskelse at jeg har den med denne gangen også. Serien handler om en mann kalt The Doctor. Han er en Time Lord, og med hjelp av mennesker han reiser sammen med, redder han verden.

The Doctor (William Hartnell, Patrick Troughton, Jon Pertwee, Tom Baker,
Peter Davison, Colin Baker, Sylvester McCoy, Paul McGann, John Hurt (ikke
på bildet), Christopher Eccleston, David Tennant, Matt Smith og Peter Capaldi)

Doctor Who er en av mine absolutt favorittserier. Serien er rett og slett genial, og de kan gjøre akkurat hva de vil med den, og det funker. Doctor Who kan være skummelt, trist, morsomt, romantisk, historisk, science fiction-aktig og mye mer, og alt funker. Nå sendes sesong 9, og de to episodene jeg har sett så langt er fantastiske. 

5. Dollhouse
I en nær fremtid har noen laget teknologi som kan fjerne en persons personlighet og erstatte den med en ny. The Dollhouse jobber med å leie ut actives, mennesker uten personlighet, til dem som har nok penger til å betale for det. De kan da få hvem de vil, men er dette egentlig riktig?

FBI-agent Paul Ballard (Tahmoh Penikett), Victor (Enver Gjokaj), Echo
(Eliza Dushku) og Sierra (Dichen Lachman), Topher Brink (Fran Kranz),
Adelle DeWitt (Olivia Williams) og Boyd Langton (Harry Lennix)

Dollhouse er en veldig creepy serie, og den er veldig moralsk vanskelig. Vi får historien fra så mange sider, og det gjør det vanskelig å si hva som er riktig og galt. Man heier på folk på alle sider, og det er ikke mulig å si hva som kommer til å skje. Serien overrasket meg flere ganger, og den er egentlig ganske genial. Virkelig verdt å se. Synd at den bare har to sesonger.

6. Interstellar
En plantesykdom holder på å ødelegge verdens avlinger, og for å redde menneskeheten, får tidligere NASA-pilot Cooper (Matthew McConaughey) tilbud om å være med på en ekspedisjon ut i verdensrommet for å finne en beboelig planet. Målet er et planetsystem som går i bane rundt et sort hull, og for å komme dit må de gjennom et ormehull. Hvordan kommer det til å gå?

Det er en stund siden jeg så Interstellar, men jeg husker fortsatt hvor godt jeg likte den. Den er utrolig spennende, og selv om det er mye vitenskapelig snakk, er den ikke kjedelig. Matthew McConaughey gjør en fantastisk jobb som Cooper. Dette er rett og slett en veldig spennende film.

7. Torchwood
Torchwood er en spin off av Doctor Who, og serien handler om Captain Jack Harkness (John Barrowman) og teamet hans, Torchwood. De er en organisasjon som jobber for å hindre en invasjon fra verdensrommet.

Toshiko Sato (Naoko Mori), Ianto Jones (Gareth David-Lloyd), Jack Harkness
(John Barrowman), Martha Jones (Freema Agyeman), Gwen Cooper (Eve
Myles) og Owen Harper (Burn Goram)

Torchwood er en mer voksen versjon av Doctor Who-universet. Torchwood-teamet holder til i Cardiff, og derfra bekjemper de romvesner. Serien er kjempespennende, og jeg liker karakterene veldig godt. Det kan være forvirrende å se serien hvis man ikke har sett Doctor Who, men den er virkelig verdt å se.

8. Star Wars
Vel, hvem vet vel ikke hva Star Wars handler om. Filmene handler om kampen mellom det gode og det onde, Jediene og Sithene. I de tre første, som egentlig ble laget sist, følger vi Anakin Skywalker, og i de tre siste, som originalt ble laget først, følger vi Luke Skywalker og Leia Organa.


Star Wars er "den store" innenfor science fiction-sjangeren, så selvfølgelig måtte Star Wars med på denne lista. Disse filmene er fantastiske, og det er en veldig spennende historie. I tillegg kommer det nå ut tre filmer de neste årene, og jeg gleder meg utrolig mye til den første kommer nå i desember. Kan ikke vente!!

9. Ender's Game
Jorda holder på å bli invadert av en alien rase kalt buggers. Menneskeheten rekrutterer de smarteste barna som er født, og de skal trene for å bli piloter og strateger. Andrew "Ender" Wiggin (Asa Butterfield) er en av dem, og det er ham vi følger i denne filmen. Kan han og de andre barna på Battle School redde menneskeheten?

Ender's Game er basert på Orson Scott Cards bok med samme navn. Jeg elsket boka, og filmen er også utrolig god. Det er spennende å følge Ender på Battle School, og settingen er kjempekul. Jeg synes Battle School høres utrolig interessant ut, og måten de trener på er skikkelig kul. I tillegg ender historien med en skikkelig plot twist. Jeg så virkelig ikke den komme.

10. Star Trek
"Space: the final frontier. These are the voyages of the starship Enterprise. Its five-year mission: to explore strange new worlds, to seek out new life and new civilizations, to boldly go where no man has gone before."

Slik starter hver episode av den originale serien av Star Trek. Serien handler om reisene til romskipet Enterprise og dets mannskap med Captain Kirk (William Shatner) i spissen. 


Star Trek er, som Star Wars, en av klassikerne innenfor science fiction. Det er laget to serier og utallige filmer fra dette universet. Selv har jeg bare sett noen episoder av den originale serien fra 60-tallet. Jeg liker serien veldig godt, og det var gøy å se hvor karakterer som Spock (Leonard Nimoy) kommer fra. 

Det var alt for denne gang. 

Har du noen favoritter innenfor science fiction-sjangeren?

- Anna