lørdag 16. april 2016

A Darker Shade of Magic av V. E. Schwab

Tittel: A Darker Shade of Magic
Forfatter: V. E. Schwab
Serie: Shades of Magic #1
Sider: 384
Sjanger: Fantasy
Handling:
Kell is one of the last travellers - magicians with a rare ability to travel between parallell universes connected by one magical city. There's Grey London, without magic and ruled by the mad King George III. Red London - where magic is revered, and where Kell was raised alongside the heir to the empire. White London - where people fight to control the remaining magic and magic fights back. And once there was Black London...

Mine tanker:
Jeg kjøpte A Darker Shade of Magic da jeg var i Tyskland etter at jeg hadde hørt mye bra om boka. Det er jeg så glad for at jeg gjorde. A Darker Shade of Magic er rett og slett helt utrolig!

Kell er én av de to siste Antari, magikere som kan reise mellom parallelle verdener. Det finnes fire: Grå London, som er uten magi, Rød London, hvor magien blomstrer og som er Kells hjemverden, Hvit London, hvor magien holder på å sluke alt og som er uvennlig og brutal, og en gang fantes Svart London.

Verdenen V. E. Schwab har skapt er utrolig stilig, og den er veldig godt bygget opp. Det er ikke noen "hull" i verdensoppbyggingen; det vil si alt ga mening, og jeg likte kjempegodt å lese om de forskjellige versjonene av London. Det er en original idé, som jeg liker utrolig godt, og jeg gleder meg til å lære mer om Kells verden.

Karakterene er det beste med boka. Kell er en utrolig interessant karakter. Han har vokst opp sammen med prinsen av Rød London, Rhy, men er likevel ikke en del av den kongelige familien. De hevder han er det, men selv føler han seg ikke som en del av familien. Likevel er han villig til å gi livet sitt for å redde Rhy. Kell er én av to, den andre er Holland, som kan reise mellom verdenene, og han bruker sjansen til å smugle småting mellom de forskjellige versjonene av London, som er forbudt. Likevel er han ikke så veldig glad i å bryte regler, og er en ganske opptatt av å gjøre det som er riktig. Til tider er han ganske gretten, og hans små krangler med Lila er utrolig underholdende.

Lila er en ung jente fra Grå London, som for å overleve på gata kler seg ut som en gutt. Hun lever av å stjele fra andre, og har et sterkt ønske om å bli pirat. Hvis hun kan dra på eventyr, kaster hun seg på med en gang, og det er mye av grunnen til at hun og Kell i det hele tatt møtes. Lila er rett og slett utrolig kul og kick ass, og jeg gleder meg til å se hvordan hun utvikler seg videre i serien.

Historien er så utrolig spennende, og språket i bok passer perfekt til plottet. V. E. Schwab beskriver historien med et  beskrivende, men spenningsrikt språk, og det gjør boka bare enda bedre. Jeg hadde store problemer med å legge den fra meg, og A Darker Shade of Magic fanget meg allerede fra første linje. Den var annerledes og skapte interesse i boka.

"Kell wore a very peculiar coat.
It had neither one side, which would be conventional, nor two, which would be unexpected, but several, which was, of course, impossible."

A Darker Shade of Magic er en utrolig god bok, og jeg kan ikke vente på å lese neste bok, A Gathering of Shadows. Anbefales på det aller sterkeste! 

- Anna 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar