onsdag 10. september 2014

Topp 10 den tiende - Topp 10 karakterer fra filmer og TV-serier

Jeg har gledet meg en stund til å skrive denne posten. Jeg blir lett knyttet til karakterer i filmer og TV-serier, og da spesielt i TV-serier fordi man følger dem så lenge. Det finnes så mange fantastiske karakterer i filmer og TV-serier, og jeg vil veldig gjerne dele mine ti favoritter med dere.

1. The Doctor (som spilt av William Hartnell, Patrick Troughton, Jon Pertwee, Tom Baker, Peter Davison, Colin Baker, Sylvester McCoy, Paul McGann, John Hurt, Christoher Eccleston, David Tennant, Matt Smith og Peter Capaldi)
The Doctor kommer helt på topp, og dere som kjenner meg godt synes nok ikke dette er en overraskelse. Å fortelle om the Doctor kan ta veldig lang tid... Så jeg må velge ut det viktigste, men hvor skal jeg starte?


The Doctor er hovedpersonen i TV-serien Doctor Who. Han er en Time Lord fra planeten Gallifrey, og ved hjelp av en tidsmaskin (TARDIS) kan han reise i tid og rom. Han reiser ofte sammen med en eller flere andre; han blir litt ensom når han reiser alene.

Time Lordene ser akkurat ut som mennesker, men de har to hjerter og kan tåle mye mer enn oss (fall fra høyt oppe, kan holde ut lengre i giftige gasser etc.). Derfor kan the Doctor fint reise til Jorda uten at folk ser rart på ham. I tillegg så er det ikke så veldig lett å ta livet av en Time Lord. Hvis en Time Lord blir dødelig skadet, regenererer han i stedet for å dø. Det vil si at han heles og for så og endres; han kommer ut som en helt ny mann med ny personlighet. Han har fortsatt de samme minnene som før, men personligheten er annerledes. Derfor er det så mange som har spilt the Doctor.

Min favoritt er David Tennants versjon av the Doctor. Hans Doctor er veldig livlig og smiler lett, men han har også alvorlige sider. Han er beklager veldig ofte, og er kjent for replikken "I'm sorry. I'm so, so sorry!"


Doctor Who har blitt sendt på TV i 51 år. Det er derfor det har vært så mange skuespillere som har spilt the Doctor. Selv har jeg sett episoder med den første Doktoren, William Hartnell, the War Doctor (han har ikke nummer), John Hurt, den niende, Christopher Eccleston, den tiende, David Tennant, den ellevte, Matt Smith og den tolvte, Peter Capaldi. 

2. Ianto Jones (som spilt av Gareth David-Lloyd)
Ianto Jones er en karakter fra TV-serien Torchwood. Torchwood er en spin off av Doctor Who, og serien omhandler Captain Jack Harkness og hans team. Et av medlemmene av Torchwood-teamet er Ianto Jones.


Man kan si utrolig mye om Ianto Jones. Han jobbet tidligere for Torchwood 1, London, men jobber nå for Torchwood 3, Cardiff. Der jobber han sammen med Toshiko Sato, Owen Harper, Gwen Cooper og Jack Harkness. De jakter på aliens og beskytter Jorda fra fiendtlige innstilte romvesner. 


Det er den walisiske skuespilleren Gareth David-Lloyd som spiller Ianto Jones, og han gjør en formidabel jobb. I starten er Ianto er litt mystisk karakter. Han henter kaffe og te for de andre, og man får ikke vite så veldig mye om han. Bare at han ser veldig bra ut i dress, som Captain Jack sier. Det var fantastisk å se hvordan Ianto forandret seg, hvordan han ble tryggere og etter hvert ble et fullverdig medlem av teamet. Jeg synes Gareth David-Lloyd får frem mange nyanser ved karakteren, og derfor er Ianto en veldig realistisk karakter. Han får vist et stort spekter av følelser gjennom serien. I tillegg er han den mest sassie karakteren i hele serien.



3. DC Emerson Kent (som spilt av Sam Stockman)
I TV-serien Whitechapel spiller Sam Stockman DC Emerson Kent. Kent er en del av DI Joseph Chandlers team, og Chandler og teamet hans jobber for kriminalpolitiet i Whitechapel, London. Kent er den yngste på teamet, og han er mest sannsynlig den mest usikre.


Kent er en av et tvillingpar. Han og søstera, Erica, er veldig forskjellige. Han er en veldig forsiktig og usikker, og han gjør alt han kan for å imponere sjefen, Chandler. Utover i serien får man se mange sider av Kent. Han er nervøs, men av og til dukker det frem nye, og nesten litt aggressive sider ved ham. Sam Stockman spiller på et bredt spekter av følelser. Det er så mye mer å oppdage ved hans karakter. Det er en av grunnene til at ITV ikke burde ha kansellert Whitechapel. Jeg synes Kent får litt for mye ris og ikke nok ros. Han er en slik karakter du får veldig lyst til å gi en stor og god klem.


4. Donna Noble (som spilt av Catherine Tate)
Donna Noble er også en karakter fra Doctor Who. Hun er en av dem the Doctor har reist sammen med. Det er komikeren Catherine Tate som spiller Donna, og hun gjør det med komikk, men også med alvor. Donna er alt i alt min favorittcompanion (the Doctors reisefølge kalles for en companion).


Donna vikarierer på forskjellige bedrifter, men en dag møter hun the Doctor. Hun blir med ham i the TARDIS, og de reiser rundt i tid og rom. I starten virker Donna veldig usikker på seg selv, men hun utvikler seg masse i løpet av den sesongen hun er med i. Catherine Tate får vist veldig mange nye sider. Hun er mest kjent som komiker, men som skuespiller gjør hun det utrolig bra. Hun spiller Donna med varme og medfølelse, men også med en snert av komikk. Derfor er Donna kort sagt AWESOME!!!



5. Castiel (som spilt av Misha Collins)
Castiel er en engel fra TV-serien Supernatural. Han er spilt av Misha Collins, ikke et jentenavn. Siden Cas er en engel, en av guds krigere, har han ikke mange menneskelige føleleser, men i møte med Winchester-brødrene forandrer han seg mye.


Castiel er en engel. Englers oppgave er å følge ordre, og mange av disse ordrene er ikke koselige. Englene er krigere, og ikke små bevingede babyer med tøybleier. Cas har blitt satt til å passe på Winchester-brødrene, Sam og Dean. De har skapt mye trøbbel, og englene ønsker å stanse dem. Men Castiel sympatiserer med Sam og Dean, og han blir en god venn og medhjelper.


Hvis det finnes en karakter med stor karakterutvikling, er det Castiel. Han forandrer seg utrolig mye, fra å være en kriger uten egne meninger, blir han en viktig støttespiller for Sam og Dean i kampen mot ondskap. Det er veldig morsomt å følge denne utviklingen. Han er utrolig klein sosialt sett, og har så godt som ingen sosiale antenner. Måten han lærer på er fascinerende, og det var en stor seier for ham da han kunne si: "I got that reference." You just gotta love, Cas :)

6. Charlie Bradbury (som spilt av Felicia Day)
Charlie Bradbury er også en karakter fra Supernatural. Hun er spilt av den fantastiske Felicia Day. Charlie er ikke så mye med i serien, men de episodene hun er med i, er noen av de beste episodene. Hun lyser opp tilværelsen for Sam og Dean og er en kilde til mye humor.


Charlie er en typisk nerdete jente. Hun elsker bøker, filmer, rollespill osv. Hun har alltid noen gode kommentarer, og det er ikke sjeldent hun referer til bøker eller filmer. Det er veldig gøy når jeg skjønner referansen :) Hun er en veldig lystig person, og humøret hennes smitter over på de andre. I starten er hun ikke så villig til å hjelpe Sam og Dean, men etter hvert skjønner hun at hun kan være med på å redde verden. Hun har ikke akkurat noe valg... Men jeg liker godt at hun bestemmer seg for å hjelpe Sam og Dean i stedet for å løpe og gjemme seg.

7. Kaylee Frye (som spilt av Jewel Staite)
Kaylee Frye er fra TV-serien Firefly. En av de aller beste TV-seriene jeg noen gang har sett, men den ble kansellert alt for raskt. Kaylee er spilt av Jewel Staite.


Kaylee er mekaniker ombord på romskipet Serenity. Hun er den beste mekanikeren Captain Malcolm Reynolds kunne ha drømt om, og alle ombord på skipet er veldig glad i henne. Hun er en type person det er veldig lett å bli glad i. Kaylee er alltid positiv og prøver alt hun kan for å muntre de andre opp. Selv om hun er mekaniker, er hun veldig jentete; hun elsker kjoler og at Inara duller med henne. Likevel er hun ikke redd for å bli skitten. Kaylee redder dagen flere ganger, og jeg kan lett se at de andre setter stor pris på å ha henne ombord.

8. Legolas (som spilt av Orlando Bloom)
Hvem kjenner vel ikke til Legolas? Legolas er en alv i Ringenes herre-filmene og i Hobbiten-filmene. Han er mesterlig spilt av Orlando Bloom.


I Ringenes herre er Legolas et av medlemmene i ringens brorskap. Han skal hjelpe hobbiten Frodo og de andre med å frakte ringen til Dommedagsfjellet i landet Mordor; der den onde Sauron hersker. 

Legolas er en alv. Han kan leve utrolig lenge og fortsatt se like bra ut. Urettferdig... Legolas er egentlig litt snål. Han står ganske mye og lusker i bakgrunnen, men alle elsker ham for det. Han er veldig flink med pil og bue, og vennskapet hans med dvergen Gimli er det morsomste. Det er umulig å ikke bli glad i Legolas.

9. Lady Sybil Crawley (som spilt av Jessica Brown Findlay)
Sybil Crawley er et medlem av familien Crawley i BBCs dramaserie Downton Abbey. Hun er spilt av Jessica Brown Findlay. Som den yngste av tre søstre, får ikke Sybil være med på å bestemme noe særlig, men likevel er hun den av søstrene med flest meninger.


Sybil har mange meninger. Hun er den av de tre søstrene Crawley som viser interesse for politikk, og hun bryr seg ikke så mye om hva samfunnet synes. Det viser hun ved å gifte seg med familiens sjåfør, Tom Branson; det var ikke godkjent på begynnelsen av 1900-tallet. I tillegg er Sybil den mest omtenksomme av søstrene; den av dem det er lettest å like. Jeg liker godt hvordan hun uttrykker seg, og synes Jessica Brown Findlay har gjort en veldig god jobb med å portrettere Sybil Crawley, senere Branson.

10. Hugo Cabret (som spilt av Asa Butterfield)
Hugo Cabret er hovedperson i filmen Hugo. Asa Butterfield, den unge skuespilleren som spiller Hugo, gjør en utrolig god jobb. Han portretterer en levende gutt, som er på letning etter faren sin.


Hugos far fant en gammel, mekanisk mann før han døde. Den overtok Hugo, og han er overbevist om at hvis han får den til å funke, vil den skrive en melding til ham fra faren. Hugo jakter på nye deler, og dette leder ham ut på et eventyr som fører ham inn i filmens historie. 

Jeg er veldig imponert over hvordan Asa Butterfield spiller Hugo. Han får frem mange nyanser ved Hugos karakter, og han var akkurat slik jeg så ham for meg da jeg leste boka. Hugo er veldig sta, og vil gjøre alt han kan for å få den mekaniske mannen til å funke. Det er alt som betyr noe for ham. Etter hvert skjønner han at det er andre ting som er viktigere, og det er veldig rørende å se hvordan han forandrer seg. Hugo er veldig skjønn!

Det var ti stykker. Det tok veldig lang tid å skrive, så jeg håper dere liker det jeg har skrevet. Jeg kunne sikkert skrevet om andre karakterer, men jeg valgte ut disse ti. 

Har dere sett noen av filmene/TV-seriene disse karakterene er fra?
Har dere noen favorittkarakterer fra filmer og TV-serier?
I så fall, hvilke?

- Anna

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar