mandag 28. mars 2016

Brief Lives av Neil Gaiman

Tittel: Brief Lives
Forfatter: Neil Gaiman
Illustratør: Jill Thompson og Vince Locke
Serie: The Sandman #7
Format: Grafisk roman
Sider: 241
Sjanger: Fantasy, horror
Handling:
Brief Lives

In this seventh volume of the complete run of THE SANDMAN, Delirium, youngest of the extended family known as The Endless, prevails upon her brother Dream to help her find their missing sibling, Destruction. Their subsequent odyssey through the waking world, and their final confrontation with Destruction - as well as the resolution of Dream's painful relationship with his son, Orpheus - will change The Endless forever.

Mine tanker:
Jeg trodde ikke at The Sandman kunne bli bedre, men der tok jeg virkelig feil. Brief Lives er det beste volumet så langt, og jeg kan ikke fatte hvor utrolig god denne serien er. Wow! Mind blown.

I Brief Lives får vi lære mer om Dreams søsken, The Endless, og historien fokuserer spesielt på forholdet mellom Dream og Delirium. Jeg elsket å se hvordan det utviklet seg, og det kan tyde på at disse søsknene ikke er så dysfunksjonelle som jeg først trodde. I tillegg får vi lære om broren deres, Destruction, som forsvant for flere hundre år siden. Han er en karakter som ikke har vært med før nå, og det var utrolig gøy å bli kjent med ham. Hans forhold til de andre var utrolig spennende å utforske.

Dream og Delirium

I tillegg lærte jeg masse nytt om Dream (Morpheus). Han er en utrolig kompleks karakter, og det er utrolig fascinerende. Det er sjeldent jeg finne så gode karakterer. Jeg har sikkert sagt det flere ganger, men jeg elsker å lære mer om ham, og i Brief Lives gjorde jeg virkelig det. Det er gøy å se hvordan han er sammen med de forskjellige søsknene sine, og på den måten får man se flere sider ved ham. Han kan ofte virke som om han ikke bryr seg, men andre ganger viser han en mer sårbar side. I tillegg liker jeg å se forholdet mellom ham og sønnen, Orpheus, utvikle seg. Utrolig fascinerende karakter.

Morpheus eller Dream som han også heter

Så, ja, jeg elsket dette volumet av Sandman, og det var med på å definere hvem de forskjellige Endless-søsknene er. Jeg anbefaler denne serien på det sterkeste!

Tidligere anmeldelser:
Preludes & Nocturnes - bok 1
The Doll's House - bok 2 
Dream Country - bok 3
Season of Mists - bok 4
A Game of You - bok 5
Fables and Reflections - bok 6

- Anna

Library of Souls av Ransom Riggs

Tittel: Library of Souls
Forfatter: Ransom Riggs
Serie: Miss Peregrine's Peculiar Children #3
Sider: 458
Sjanger: Fantasy
Handling:
A BOY WITH EXTRAORDINARY POWERS.

AN ARMY OF DEADLY MONSTERS.

AN EPIC BATTLE FOR THE FUTURE OF PECULIARDOM.

The adventure that began with Miss Peregrine's Home for Peculiar Children and continued in Hollow City comes to a thrilling conclusion in Library of Souls. As the story opens, sixteen-year-old Jacob discovers a powerful new ability, and soon he's diving through history to rescue his peculiar companions from a heavily guarded fortress. Accompanying Jacob on his journey are Emma Bloom, a girl with fire at her fingertips, and Addison, a dog with a nose for sniffing out lost children.

They'll travel from modern-day London to the labyrinthine alleys of Devil's Acre, the most wretched slum in all of Victorian England. It's a place where the fate of peculiar children everywhere will be decided once and for all. Like its predecessors, Library of Souls blends thrilling fantasy with never-before-published vintage photography to create a one-of-a-kind reading experience. 

Mine tanker:
Library of Souls er siste boka i Ransom Riggs', (yep, han heter faktisk det...), Miss Peregrine's Peculiar Children-serie. Det er to år siden jeg leste den forrige boka i serien, Hollow City, og enda lenger siden jeg leste den første, Miss Peregrine's Home for Peculiar Children. Det gjorde at det var litt vanskelig å komme inn i historien i begynnelsen, men etter det var historien veldig underholdende.

Det var gøy å lære mer om karakterene, og jeg likte dem godt alle sammen. De er ikke favorittkaraktermateriale, men det er gode karakterer Riggs har skapt, og jeg likte godt å lese om dem. Jeg likte spesielt godt Jacobs indre monolog, han forteller i førsteperson, og det er gøy å se hvor mye han forandrer seg i løpet av bøkene.

Historien var veldig spennende, og når jeg først kom inn i den, leste jeg mye på en gang.  Jeg heiet på karakterene gjennom hele boka, og håpet at det kom til å gå bra, selv om det ikke alltid så slik ut. I tillegg synes jeg slutten passet godt til historien, og den fikk meg til å smile. Det var en perfekt slutt på en veldig spennende historie.

Det mest spesielle med denne serien er at Riggs har skrevet historien rundt gamle fotografier han har funnet. Det er utrolig stilig, men til tider virket det litt tvunget. Det var ikke alltid det fløyt like godt som det gjorde i de andre bøkene, men det var ikke noe stort problem. Det var fortsatt et utrolig stilig element, og gjør at serien skiller seg ut. Så, ja, jeg likte det godt.

Library of Souls er en veldig underholdende bok, og jeg liker serien godt. Jeg kan virkelig anbefale den.

Tidligere anmeldelser:
Miss Peregrine's Home for Peculiar Children - bok 1
Hollow City - bok 2
- Anna

torsdag 17. mars 2016

Landline av Rainbow Rowell

Tittel: Landline
Forfatter: Rainbow Rowell
Sider: 356
Sjanger: Contemporary, magisk realisme, romanse
Handling: 
What advice would you give the younger you... and would you listen?

As far as time machines go, a magic telephone is pretty useless. TV writer Georgie McCool can't actually visit the past; all she can do is call it, and hope it picks up. Is she going crazy or is this a chance to make things right with her husband, Neal?

Maybe she can fix the things in their past that seem unfixable in the present. Maybe this stupid phone is giving her a chance to start over... if that's what she wants...

A heart-wrenching - and hilarious - take on fate, time, television and true love, Landline asks if two people are ever really on the same path, or whether love just means finding someone who will keep meeting you halfway.

Mine tanker:
Jeg har i lang tid hatt lyst til å lese Landline av Rainbow Rowell. Den har lenge vært den eneste av bøkene hennes jeg ikke hadde lest, og siden jeg likte de andre så utrolig godt, gledet jeg meg veldig til å lese Landline. Det gjorde jeg rett i. Dette er en kjempesøt historie, og den er virkelig verdt å lese.

Georgie innser en dag at det er noe som har gått galt i ekteskapet hennes, og hun ønsker at hun og mannen, Neal, kan løse dette. Så når hun må tilbringe jula i California på grunn av jobben, mens Neal og barna drar til Omaha, innser hun at noe må gjøres. Spørsmålet er: hva kan hun gjøre? Når hun prøver å ringe Neal fra den gamle hustelefonen, er det ikke hennes Neal som tar telefonen. Det er Neal fra før de ble gift. Hva er det som skjer? Begynner Georgie å bli gal? Eller ringer virkelig telefonen tilbake i tid? Kan dette løse konflikten mellom dem?

Historien er veldig søt og morsom, og det hendte flere ganger at jeg lo høyt. Likevel er ikke Landline bare en søt historie. Den er også realistisk, og til tider er boka veldig trist. Det er trist å se hvordan Georgie og Neal, som var perfekte for hverandre, endte opp på feil spor, og man sitter å lurer på om det kan ende godt.

Som alle karakterer skrevet av Rainbow Rowell, er Neal og Georgie fantastiske. De har sine gode sider, men også sine feil, og de er annerledes fra typiske hovedpersoner. Dette er Rainbow Rowells sterkeste side, og jeg elsker å lese om karakterene hennes. Det er så utrolig deilig å slippe unna de typiske stereotypene, og det gjør at flere kan kjenne seg igjen i karakterene hennes.

Det er litt rart å ha lest alle bøkene til en forfatter. Rainbow Rowell har skrevet fem bøker, og jeg har lest dem alle sammen. Wow. Jeg gleder meg utrolig mye til hun kommer ut med flere bøker, og kommer garantert til å lese dem. Hun har faktisk skrevet en novelle, Kindred Spirits, som jeg ikke har lest enda, da. Gleder meg til å gjøre det!

Jeg kan ikke anbefale Rainbow Rowells bøker mange nok ganger, og Landline er intet unntak. Den er søt, men også litt trist. For min del passet det godt å lese den nå, siden jeg har lest mange litt tunge fantasybøker i det siste.

- Anna