søndag 31. januar 2016

Januar - en oppsummering

Da var den første måneden av det nye året over. Til nå har året mitt for det meste bestått av skole, men det var egentlig å forvente. Ellers har det ikke skjedd noe det er verd å dokumentere i januar.


BØKER
2. City of Glass av Cassandra Clare
3. City of Fallen Angels av Cassandra Clare
4. Half a War av Joe Abercrombie
Sider lest: 1667

Alt i alt har januar vært en god lesemåned for meg. Jeg fikk lest fire bøker, og det er flere enn jeg trodde jeg kom til å få tid til. I tillegg var det fire bøker jeg likte godt. Det var ingen som skilte seg ut som absolutte favoritter, men alle var underholdende og gøy å lese. Så jeg er fornøyd. Får håpe februar blir en like fin lesemåned. 

Min favoritt denne måneden var...

 HALF A WAR av Joe Abercrombie


I januar var det Half a War som imponerte meg mest. Jeg likte karakterene godt, og historien var veldig spennende. Det var en verdig avslutning på en solid fantasyserie. Les min anmeldelse her


MANGA
1. Fullmetal Alchemist av Hiromu Arakawa 
2. Death Note av Tsugumi Ohba og Takeshi Obata 
3. Vagabond av Inoue Takehiko
4. Blade of the Immortal av Hiroaki Samura 

Jeg bestemte meg for å legge til en ny kategori til disse postene. Jeg har i det siste lest mye manga, og begynte å skrive om dem i november. Det var da jeg begynte å lese dem. Her kommer jeg til å skrive om mangaene jeg har lest i løpet av måneden, både dem jeg har lest ferdig, og dem jeg har nettopp begynt. Så jeg håper dere kommer til å like denne delen av posten. 

Fullmetal Alchemist, som jeg leste ferdig i begynnelsen av måneden, handler om brødrene Edward og Alphonse Elric. De lever i en verden hvor magien kalles alchemy, og etter et mislykket forsøk på å gjenopplive moren sin, mister Alphonse kroppen sin, (Edward fester sjelen hans til en rustning), og Edward mister ett bein og én arm, og får derfor en mekanisk arm og et mekanisk bein. Når militæret får høre hvor god Edward, som er eldst, er i alchemy, blir han utnevnt til National Alchemist, og han får tittelen Fullmetal Alchemist. Han er dermed den yngste National Alchemist noen sinne. På denne måten kan brødrene gjøre at de kan for å få tilbake sine originale kropper. Dette er en av de beste mangaene jeg har lest, og er virkelig en jeg anbefaler. 

Death Note begynte jeg på etter at jeg leste ferdig Fullmetal Achemist. 17 år gamle Yagami Raito kommer en dag over en notatbok utenfor skolen der han går. På utsiden står det Death Note, og Raito finner etter hvert ut at hvis han skriver noens navn i boka mens han ser dem for seg, dør de like etterpå. Han bestemmer seg derfor for å kvitte seg med alle kriminelle i verden. Når Interpol merker at kriminelle over hele verden begynner å dø av hjerteinfarkt, som er det de dør av hvis ikke Raito spesifiserer måten de skal dø, skjønner de at noe er galt, og jakten på morderen starter. Jeg har ikke lest ferdig Death Note, og er egentlig ikke helt sikker på hva jeg synes om den enda, men jeg tror jeg kommer til å gi den en ny sjanse etter hvert. 

Vagabond er helt seriøst den beste mangaen jeg har lest noen sinne. Serien er basert på en sann historie om Japans mest kjente samurai, Myamoto Musahsi, og den forteller hvordan han går fra å være den ville og brutale unggutten Shinmen Takezo til å bli Japans mest kjente samuraifilosof Myamoto Musashi. Det er en utrolig sterk historie, og serien har de fineste tegningene noen sinne. Jeg venter i spenning på nye kapitler, og er så spent på hva som kommer til å skje videre. 

Blade of the Immortal er serien jeg leser nå, og til nå liker jeg den utrolig godt. Krigeren Manji er udødelig. Jepp, han kan ikke dø, og man skulle trodd at dette ville være fantastisk, men for Manji er det mer som en forbannelse enn en gave. Tidligere jobbet han for en stormann og drepte dem han ble bedt om, men da han fant ut at mannen han tjente var korrupt, bestemte Manji seg for å gjøre opp for udåden han hadde utført. For å få tilgivelse for de hundre livene han tok da han var i stormannens tjeneste, har han nå sverget at han skal drepe tusen onde menn. Når han møter ungjenta Rin, som ønsker å hevne seg på dem som drepte foreldrene hennes, teamer de opp for å lete etter Rins foreldres mordere. Dette er en utrolig spennende samuraimanga, og jeg liker karakterene kjempegodt. Jeg holder på å lese serien nå, og det er utrolig spennende å se hva som kommer til å skje videre. 

Min favoritt denne måneden var...

VAGABOND av Inoue Takehiko


Denne serien er rett og slett noe av det beste jeg noen gang har lest. Tegningene tok pusten fra meg, og da jeg først begynte å lese serien la jeg ikke merke til at tiden gikk i det hele tatt. Plutselig hadde jeg lest 50 kapitler uten å merke det. Jeg har sjeldent vært så oppslukt av noe noen gang. 


FILMER
1. En kongelig affære
2. Star Wars: The Force Awakens
3. The Man From U.N.C.L.E.

Jeg har sett tre filmer denne måneden. En kongelig affære så jeg på TV med foreldrene mine, og det var veldig spennende å lære om Christian VII og hans nærmeste. Jeg må innrømme at jeg vet svært lite om de Dansk-Norske kongene, og det var gøy å lære mer om en av dem. Star Wars så jeg på kino for andre gang. Denne gangen med pappa. Den var akkurat like gøy denne gangen også. Den siste filmen jeg så, The Man From U.N.C.L.E., så jeg i går med foreldrene mine. (Jepp, jeg ser mange filmer med foreldrene mine eh eh...). Den er fortsatt en av mine favorittfilmer. 

Min favoritt denne måneden var...

THE MAN FROM U.N.C.L.E. 


Ingen overraskelse her, nei. Jeg liker denne filmen så utrolig godt, og jeg håper virkelig at de kommer til å lage en toer. De har en mulighet til å gjøre det, så jeg håper virkelig det blir noe av. Jeg trenger flere historier om Napoleon Solo, Illya Kuryakin og Gaby Teller. Hvis du ikke har sett filmen enda, går du virkelig glipp av en fantastisk film. 

MINE INNKJØP


I januar har jeg bare kjøpt én bok og én DVD. Tenk på det! Jeg er stolt. Boka, The Martian Falcon av Alan K. Baker, byttet jeg til meg for en bok jeg fikk til jul, og DVD'en jeg kjøpte er The Man From U.N.C.L.E. Så alt i alt er jeg godt fornøyd meg innkjøpene mine denne måneden. 

Hvordan har din måned vært?

- Anna 


Half a War av Joe Abercrombie

Tittel: Half a War
Forfatter: Joe Abercrombie
Serie: Shattered Sea #3
Sider: 497
Sjanger: Fantasy
Handling: 
YOU CAN ONLY CONQUER YOUR FEARS BY FACING THEM. HIDE FROM THEM, AND THEY CONQUER YOU

WORDS ARE WEAPONS

Princess Skara has seen all she loved made blood and ashes. She is left with only words. But the right words can be as deadly as any blade. She must conquer her fears and sharpen her wits to a lethal edge if she is to reclaim her birthright.

ONLY HALF A WAR IS FOUGHT WITH SWORDS

The deep-cunning Father Yarvi has walked a long road from crippled slave to king's minister. He has made allies of old foes and stitched together an uneasy peace. But now the ruthless Grandmother Wexen has raised the greatest army since the elves made war on God, and put Bright Yilling at its head - a man who worships only Death.

SOMETIMES ONE MUST FIGHT EVIL WITH EVIL

Some - like Thorn Bathu and the sword-bearer Raith - are born to fight, perhaps to die. Others - like Brand the smith and Koll the wood-carver - would rather stand in the light. But when Mother War spreads her iron wings, she may cast the whole Shattered Sea into darkness...

Mine tanker:
Half a War er siste boka i Joe Abercrombies Shattered Sea-trilogi. Det er en god bok, men det er ikke den beste i serien. Likevel synes jeg Half a War er en solid avslutning på en veldig god serie.

Jeg var veldig spent på hvordan Joe Abercrombie hadde tenkt til å avslutte serien, og ble ikke skuffet. Dette er en solid fantasybok, og det er ikke mye jeg kan pirke på. Historien er veldig spennende, og karakterene har fantastisk utvikling gjennom boka.

For meg var det beste å se igjen karakterene fra de to første bøkene, Half a King og Half the World. Jeg hadde savnet Yarvi fra Half a King, og Thorn og Brand fra Half the World, og synes det var utrolig gøy å se dem igjen i Half a War. Dessverre er de ikke så mye med i den tredje boka som jeg skulle ønsket; det er nemlig et nytt sett med karakterer i den siste boka. De er Skara, en ung prinsesse som ser familien hennes bli drept foran øynene sine, Raith, en ung, brutal kriger, og Koll, Father Yarvis læregutt, som forresten også var med i Half the World.

Selv om jeg likte de nye karakterene godt, var de ikke like interessante å lese om som de forrige. Spesielt savnet jeg å lese om Yarvi og hans tanker. Han viser så utrolig lite av det han tenker på på utsiden, og jeg savnet å vite hva han egentlig tenkte. I tillegg var det altfor lite Brand i denne boka, og jeg savnet han veldig. Vi fikk se mer av Thorn, men jeg savnet samhandling mellom henne og Brand.

Historien var litt forutsigbar til tider, og det hendte jeg kunne gjette meg til hva som kom til å skje. Andre ganger kom plot twistene som et sjokk på meg og slo beina under meg. Jeg satt igjen i sjokk med en følelse av "hva søren skjedde nå???". Jeg er så imponert!

En ting jeg gjerne skulle lært mer om er det såkalte "Breaking of God". Dette er en hendelse som har skjedd for flere hundre år siden, og det skjedde da "alvene" ble for hovmodige og gikk til krig mot Gud. Hva var det egentlig som skjedde? Hvem var "alvene"? I tillegg høres mye av det som er igjen etter denne hendelsen ut som moderne teknologi. Spesielt har de noen alvevåpen som høres mistenkelig ut som gevær. Teorien min er at det er det moderne mennesket, og et eller annet skjedde som satte verden tilbake til en slags vikingtid igjen. Skulle gjerne lært mer om dette, men jeg skjønner hvorfor vi ikke gjør det. Det er ikke superviktig ovenfor plottet i historien, og ingen av karakterene i serien vet hva som skjedde.

Så alt i alt likte jeg Half a War veldig godt, men jeg savnet de originale karakterene. Dette er en serie jeg anbefaler hvis du liker litt mørkere og dystrere fantasy.

Tidligere anmeldelser:
Half a King - bok 1
Half the World  - bok 2

- Anna

søndag 17. januar 2016

City of Fallen Angels av Cassandra Clare

Tittel: City of Fallen Angels
Forfatter: Cassandra Clare
Serie: The Mortal Instruments #4
Sider: 435
Sjanger: Fantasy
Handling:
Clary is back in New York and life is good: she's training to be a Shadowhunter and is finally able to call Jace her boyfriend. But nothing comes without a price. When Jace inexplicably begins to pull away from her, Clary is forced to acknowledge that she herself has set in motion a chain of events that could lead to the loss of everything she loves. Even Jace.

Mine tanker:
Da har jeg lest fjerde boka i The Mortal Instruments-serien til Cassandra Clare. Jeg har egentlig ikke så veldig mye annet å si enn jeg sa i anmeldelsen av City of Glass. Boka var god, og jeg likte den godt. Dessverre synes jeg fortsatt Clary og Jace er litt teite.

Jeg likte ikke denne boka like godt som den forrige, men det er ikke langt unna. Det tar litt lenger tid før handlingen virkelig kommer i gang, og derfor føltes det litt som om boka ikke hadde et mål i begynnelsen. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det. I hvert fall gjorde det at det tok litt tid før jeg kom meg inn i historien.

Det er dessverre alt for lite Alec Lightwood i City of Fallen Angels. Han og Magnus drar på ferie, og det er kjempegøy å høre om bildene de sender Jace og de andre. Noen av de morsomste delene av boka. Men det gjorde at jeg savnet han. Alec er den største grunnen til at jeg fortsetter disse bøkene, så derfor likte jeg veldig godt da han kom tilbake omtrent mitt i boka.

Da historien først kom i gang, likte jeg den godt. Det var spennende, og jeg ønsket å vite hvordan det kom til å ende. Dessverre ender boka med en cliff hanger, og jeg har ikke den neste boka. *Shaking fist* Ugh, cliff hangere... Men jeg overlever nok.

Alt i alt likte jeg City of Fallen Angels godt, men det er ikke den beste boka i serien. Gleder meg til å lese neste.

Tidligere anmeldelser:
City of Bones - bok 1
City of Ashes - bok 2
City of Glass - bok 3

- Anna

lørdag 9. januar 2016

City of Glass av Cassandra Clare

Tittel: City of Glass
Forfatter: Cassandra Clare
Serie: The Mortal Instruments #3
Sider: 492
Sjanger: Fantasy
Handling:
Amid the chaos of war, the Shadowhunters must decide to fight with the vampires, werewolves and other Downworlders - or against them. Meanwhile, Jace and Clary have their own decision to make: should they pursue the love they know is forbidden?

Mine tanker:
Ok, så da har jeg endelig fått lest tredje boka i Cassandra Clares The Mortal Instruments-serie. Det var på tide. Siden det var en god stund siden jeg leste de to første bøkene, tok det litt tid å komme inn i historien, men da jeg fikk satt meg ned og virkelig lest boka, likte jeg den veldig godt.

Som sagt var boka litt treg i starten. Det kan ha noe med at jeg ikke er så utrolig interessert i Clary og Jaces story line. De irriterer meg litt, og er egentlig sykt teite til tider. Som alle andre har de sine øyeblikk, men jeg skjønner meg bare ikke helt på dem. Hvorfor de tar de valgene de gjør. For meg gir det ikke mening.

Du lurer kanskje på hvorfor jeg likte boka så godt selv om jeg ikke liker hovedpersonene. Vel, det er et veldig godt spørsmål, og for en gangs skyld har jeg et svar. Jeg lever for bikarakterene, og da er det spesielt Alec Lightwood og Magnus Bane. Alle sammen vokser mye gjennom boka, men det er spesielt Alec som imponerte meg. Han går fra å være veldig usikker på seg selv og tvile på at andre vil godta han for den han er til å innse at han ikke bryr seg om hva andre har å si, og han gjør det han vet vil gjøre ham lykkelig. Alec er helt klart min favorittkarakter.

Til tider er historien litt klisjé og forutsigbar. Det var en del viktige poeng jeg greide å gjette meg til eller allerede hadde fått spoilet, men ellers var historien veldig spennende. Jeg hadde til tider problemer med å legge fra meg boka, og jeg gleder meg allerede til å lese neste bok. Det blir gøy å se hvor Cassandra Clare tar historien videre.

Helt til slutt må jeg bare få sagt at coveret er utrolig stygt. Hvem tenkte at det var en god idé? Ugh, jeg skulle ønske jeg begynte å kjøpe en annen utgave av bøkene. Det er noen som er mye finere...

Alt i alt likte jeg City of Glass kjempegodt selv om det var noen ting jeg irriterte meg over. Anbefales.

Tidligere anmeldelser: 
City of Bones - bok 1
City of Ashes - bok 2

- Anna

søndag 3. januar 2016

Irish Fairy and Folk Tales av flere

Tittel: Irish Fairy and Folk Tales
Forfatter: Flere
Sider: 132
Format: Novellesamling
Sjanger: Myter
Handling:
The tales collected for Irish Fairy and Folk Tales all are reprinted from nineteenth-century sources, but they date back much further, to a time when they were part of a centuries-old oral tradition of storytelling and had yet to be committed to the printed page. These are stories that passed down through the ages virtually unaltered in their telling. To those who told and listened to them, they expressed something fundamental about Irish culture and the Irish way of life.

The stories in this volume feature a wide variety of fantastic beings, including ghosts, witches, fairies, and changelings, but several feature creatures that are virtually exclusive to Ireland: the banshee, the merrow, the pooka, and the leprechaun. Read these tales of frightening supernatural horrors, brave folk heroes, and everyday people clever enough to outwith the devil, and you'll agree that they could only take place on Irish soil.

Mine tanker:
Jeg fikk denne boka til jul av en venninne, og den så så interessant ut, så derfor ble den første boka jeg leste i år. Jeg har ikke lest irske myter før, men det var veldig spennende å gjøre det nå. Jeg likte alle historiene veldig godt, og det kan godt hende jeg leser flere irske myter med tiden.

Alle mytene var veldig forskjellige, og det var gøy å se hva som kom til å skje. Jeg ble overrasket flere ganger over hvilken retning historiene tok. Noen av dem var veldig søte, og jeg satt igjen med en god følelse, men de fleste var litt forstyrrende. Likevel likte jeg dem godt, og de var gøy å lese.

Jeg likte veldig godt at mange av karakterene snakket med irsk aksent. Det var litt forvirrende til tider, men ellers var det veldig gøy. Jeg liker britiske og irske dialekter veldig godt, så for meg var det veldig morsomt.

Alt i alt var det veldig gøy å lese noen irske myter, og jeg anbefaler dem for andre også.

- Anna

fredag 1. januar 2016

2015 - en oppsummering

2015 har vært et fint år. Jeg har vært i Nederland med klassen min, og vi fikk besøk fra den Nederlandske klassen vi besøkte. I sommer var jeg i Kroatia med familien og på fjelltur, som var veldig hyggelig begge deler . I tillegg har jeg vært på Imagine Dragons-konsert og sett Ringenes herre-maraton på kino. Jeg har også begynt i andre klasse og tar fagene matte R1, historie og filosofi, kjemi og fysikk. Det har vært et slitsomt, men hyggelig år.

Bøker:
Jeg har lest 59 bøker i år, og er veldig fornøyd meg det. Noen bedre enn andre, men ingen jeg absolutt ikke likte. Så alt i alt har det vært et veldig godt leseår for meg. Målet mitt var å lese 50 bøker, så det har jeg absolutt nådd.

Bøkene som har gjort mest inntrykk på meg var A Storm of Swords: Blood and Gold av George R. R. Martin, I'll Give You the Sun av Jandy Nelson, Carry On og Fangirl av Rainbow Rowell. Favoritten var selvfølgelig The Lord of the Rings av J. R. R. Tolkien, som var den siste boka jeg leste i 2015.

Filmer:
Jeg har sett ganske mange filmer i år, og det var mange som skilte seg ut. 2015 har generelt sett vært et godt filmår. Jeg har sett flere filmer på kino, men jeg har også sett mange hjemme på egenhånd. Jeg har for eksempel blitt helt hekta på Marvel-filmer i år, og en av de beste filmene jeg har sett i år er Captain America: The Winter Soldier, som er en av de aller beste Marvel-filmene.

Andre gode filmer jeg har sett i år er The Imitation Game, som handler om livet til Alan Turing, The Fall, som muligens er verdens vakreste og tristeste film, The Martian, jeg gråt gledestårer, og Star Wars: The Force Awakens, fantastisk nostalgi.

Favoritten, hvis man ikke teller Ringenes herre, var helt klart The Man From U.N.C.L.E., som var både spennende og morsom, og jeg elsket karakterene. Rett og slett en fantastisk film!

TV-serier: 
Jeg har sett utrolig mange gode serier i år. For eksempel kom sesong to av Gjengangerne ut i år, og den var kjempespennende. I tillegg har jeg sett en del Marvel-serier. Jeg har sett Agent Carter, Agents of S.H.I.E.L.D., Jessica Jones og Daredevil, som er en av de beste jeg har sett i år. Rett og slett genial. I tillegg har jeg sett Dollhouse, som også var kjempespennende, og siste sesong av Downton Abbey. Serier som The Hour og Sense8, var også utrolig bra. Alt i alt har jeg sett utrolig mange gode serier i år.

Favoritten var helt klart Pushing Daisies, med Lee Pace som Ned the Piemaker. Fantastisk serie, som er kjempesøt, samtidig som den tar opp alvorlige temaer. Jeg anbefaler på det sterkeste!

Fotografi: 
Jeg har ikke tatt så veldig mange bilder i år. Det meste ble tatt på ferie, men jeg tok også en del bilder da nederlenderne var på besøk. I tillegg tok jeg bilder i bryllupet til kusina mi. Det beste bildet jeg tok i år var:


Hvordan har 2015 vært for deg?
Er du fornøyd med året?

- Anna

Desember - en oppsummering

Desember har vært fylt av de siste skoleukene før jul og julefeiring. Det var utrolig deilig å få ferie. Det trengte jeg virkelig. Jula har også vært veldig hyggelig, og det var gøy å treffe familien igjen. Vi har i tillegg fått til en spillkveld med Dungeons & Dragons.


BØKER
1. The Lord of the Rings av J. R. R. Tolkien
Sider lest: 1058

Jeg har kun rukket å lese én bok denne måneden. The Lord of the Rings tok en god stund å lese, men det var virkelig verdt det. Det er andre gangen jeg leser boka, og den er min absolutte favoritt. Det er ingen andre bøker jeg liker like godt.

Som forrige måned har jeg lest en del manga i desember. Jeg har lest InuyashaAttack on Titan, Magic Kaito og leser nå Fullmetal Achemist. I tillegg har jeg lest noen spin off-serier av Rurouni Kenshin og Attack on Titan.

Inuyasha handler om en helt vanlig skoleelev, Kagome. En dag blir hun dratt ned i en brønn av en demon og ender opp i fortidens Japan. Der møter hun Inuyasha, som er halvt menneske og halvt hundedemon. Sammen må de sanke bitene av en magisk juvel, som går i stykker i begynnelsen av historien. Denne juvelen gjør at demoner får sterkere krefter, og Kagome og Inuyasha må hindre at den faller i gale hender.

Attack on Titan handler om en fremtidig verden hvor titaner har tatt over verden, og menneskene bor innenfor en mur. Eren Jaeger har et ønske om å leve i en verden hvor mennesker kan bo akkurat hvor de vil og ikke være redd for å bli spist av titaner. Derfor melder han seg inn i militærets "scouting legion". Det er de som reiser ut i verden for å finne ut hvordan de kan bli kvitt titanene.

Magic Kaito handler om en karakter fra Detective Conan, men ble skrevet før Detective Conan. Mangaen handler om fantomtyven Kaito Kid, som egentlig er en ung magiker som heter Kuroba Kaito. Den handler om hvordan og hvorfor han ble Kaito Kid, og den er morsom i tillegg til å gi et innblikk i en ganske mystisk karakter.

Fullmetal Alchemist, som jeg leser akkurat nå, handler om brødrene Edward og Alphonse Elric. De lever i en verden hvor magien kalles alchemy, og etter et mislykket forsøk på å gjenopplive moren sin, mister Alphonse kroppen sin, (Edward fester sjelen hans til en rustning), og Edward mister ett bein og én arm, og får derfor en mekanisk arm og et mekanisk bein. Når militæret får høre hvor god Edward, som er eldst, er i alchemy, blir han utnevnt til National Alchemist, og han får tittelen Fullmetal Alchemist. Han er dermed den yngste National Alchemist noen sinne. På denne måten kan brødrene gjøre at de kan for å få tilbake sine originale kropper.


FILMER
1. The Name of the Rose
2. Star Wars: The Force Awakens 
3. The Fellowship of the Ring
4. The Two Towers
5. The Return of the King  
6. Tre nøtter til Askepott
7. Reisen til Julestjernen

Jeg har rukket å se en del filmer denne måneden, da. The Name of the Rose så jeg på skolen i historie og filosofi. Jeg har også hatt Ringenes herre-maraton med to venninner denne måneden. Det var kjempegøy! I tillegg fikk jeg sett den nye Star Wars-filmen på kino, og den skuffet ikke. Kjempegøy! Tre nøtter til Askepott er obligatorisk hvert år, så den fikk jeg selvfølgelig med meg, og jeg fikk også med meg Reisen til julestjernen i år, selv om jeg ikke fulgte så godt meg...

Min favoritt denne måneden var...

STAR WARS: THE FORCE AWAKENS


Hvis jeg ikke regner med Ringenes herre, er det Star Wars: The Force Awakens jeg likte best denne måneden. Jeg likte utrolig godt de nye karakterene, og det var kjempegøy at hovedpersonene var en jente og en farget mann. Nice! I tillegg var det utrolig gøy å se igjen karakterene fra de originale filmene. Historien var også veldig god, og jeg er egentlig utrolig imponert. En veldig god film.

MINE INNKJØP


Jeg har fått en del nye bøker denne måneden. Mest fordi det har vært jul, men jeg fikk også en i en pakke jeg abonnerer på. I tillegg har jeg kjøpt en del CD'er og en DVD. Jeg har kjøpt Heart Like a Handgranade (en DVD om produksjonen av Green Days American Idiot), American Idiot the Original Broadway Edition, Hesitant Alien av Gerard Way, The Black Parade av My Chemical Romance, Too Weird to Live, too Rare to Die av Panic! at the Disco, Green Days studioalbum fra 1990-2009, Dungeons & Dragons Player's Handbook (ikke på bildet) og Wolf by Wolf av Ryan Graudin. Bøkene jeg fikk til jul er Half a War av Joe Abercrombie, You're Never Weird on the Internet (Almost) av Felicia Day, A Natural History of Dragons av Marie Brennan, Wonder av R. J. Palacio, Prince of Thorns av Mark Lawrence, Landline av Rainbow Rowell, Irish Fairy and Folk Tales, Brief Lives av Neil Gaiman, Red Seas Under Red Skies av Scott Lynch, Shadow and Bone av Leigh Bardugo, Clockwork Prince av Cassandra Clare og City of Fallen Angels av Cassandra Clare. 

Desember har vært en god måned. Hvordan har den vært for deg?

- Anna

The Lord of the Rings av J. R. R. Tolkien

Tittel: The Lord of the Rings
Forfatter: J. R. R. Tolkien
Sider: 1058
Sjanger: Fantasy, klassiker
Handling:
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them

In ancient times the Rings of Power were crafted by the Elven-smiths, and Sauron, the Dark Lord, forged the One Ring, filling it with his own power so that he could rule the others. But the One Ring was taken from him, and though he sought it throughout Middle-earth still it remained lost to him. After many ages it fell, by chance, into the hands of the hobbit, Bilbo Baggins. 

The Lord of the Rings tells of the great quest undertaken by Bilbo's young cousin, Frodo, and the Fellowship of the Ring: Gandalf the wizard, Merry, Pippin and Sam, Gimli the Dwarf, Legolas the Elf, Boromir of Gondor, and a tall, mysterious stranger called Strider.

This edition contains fifty watercolour paintings by Alan Lee, which were specifically commissioned to commemorate the centenary of J. R. R. Tolkien's birth. It has been fully corrected and revised for the 60th anniversary of its publication and also includes Tolkien's appendices and maps in two colours. 

Mine tanker:
For seks år siden leste jeg Ringenes herre for første gang. Da leste jeg den på norsk. I ettertid har jeg lenge hatt lyst til å lese boka på engelsk, og endelig har jeg fått tid til å gjøre det. Det var en fantastisk opplevelse, og jeg ble minnet på hvorfor dette er yndlingsboka mi.

Jeg merket at det var mye jeg hadde glemt selv om jeg har sett filmene, de lange utgavene, i sin helhet fire ganger. Boka og filmene er mye mer forskjellige enn jeg husket, og det var gøy å se etter forskjeller og likheter. Både filmene og boka har en spesiell plass i hjertet mitt, og jeg liker begge kjempegodt. Likevel er det nok boka jeg liker best.

Tolkiens språk er så utrolig vakkert. Det er en opplevelse i seg selv å lese språket hans, og det er med på å gjøre boka ti ganger bedre. The Lord of the Rings er verdt å lese bare på grunn av dette, og da er det helt utrolig at historien er så god i tillegg. Her får man i både pose og sekk. Det er nok derfor den fortsatt leses, over 60 år etter at den ble gitt ut.

I tillegg er illustrasjonene til Alan Lee utrolig vakre. Det var alltid like gøy å komme til en tegning, og de passet perfekt til historien. De var med på å gjøre opplevelsen enda bedre. Jeg vil anbefale en illustrert utgave av The Lord of the Rings.

Jeg elsker alle karakterene, og det var gøy å bli kjent med dem igjen. Vennskapene dem imellom er noe av det beste med hele boka, og jeg liker utrolig godt å se hvordan de utvikler seg i løpet av historien. Spesielt er det gøy å se vennskapet mellom Legolas og Gimli, som virker så usannsynlig, blomstre. I love it!

Jeg har ikke ord for hvor mye The Lord of the Rings betyr for meg. Mot slutten av boka satt jeg og gråt av både glede og sorg, og historien og karakterene betyr utrolig mye for meg. Det er rett og slett den beste boka jeg noen gang har lest, og å lese den på originalspråket gjorde opplevelsen enda bedre.

Dette er en bok alle burde lese, og jeg kan ikke anbefale den nok.

- Anna